3rd Trimester

#firstmom #firstbaby Alhamdulillah, dh nk masuk 8 bulan ni, rse mcm dh time to kelam kabut.. tapi barang baby, barang pantang, barang masa admit wad semua tak beli lagi. Sebab focus sangat raya.. ada ke mommy yg mcm saya😭. Nak beli kat physical store dh tak larat.. mengah aje kerjanya..

3rd TrimesterGIF
22 Các câu trả lời

yang dah hujung hujung cam saya ni.. boleh lah beli kat kedai ibu manja.. sy dah nk msuk 9 bulan baru nk cari barang baby.. punyalah busy sgt.. dia ada set newborn.. lengkap 🤣 sy dah hujung hujung ni dah maleh nk survey sana sini.. beli jalah kat ibu manja.. murah, lengkap, tenang 🤣 x yah pikir ni nk beli kat mana.. tu beli kat mana.. hahhahahahahah stanby ja rm299.. dia ada mcm mcm bnda

Beli online je mummy. Kebiasaan nya barang barang, baju baby dekat physical store ni mahal sikit. Lagi pun kalau beli barang baby newborn, tak pakai lama pun. Kalau mummy nak beli yang branded baju jalan cantik2 boleh lah pergi physical store. Saya focus dekat baby, sampai lupa barang sendiri masa pantang pun banyak kena beli. 😅 haha survey baju rayaa je banyak. Sama jelaa kita.

saya decide beli online semua kali ni.. alhamdulillah.. rasa berbaloi harga n save masa juga.. tapi adik2 delivery shopee/jnt tgk muka kita jela tiap minggu.. sebab tak larat nak ke 1 -1 tempat. brg mcm cot, carseat semua repeat kakak2 punya.. jadi beli utk persiapan pantang ibu baby n topup sikit baju nb. semoga dipermudahkan segala urusan delivery kita semua. saya da masuk 33w..

sy due June, baru settle beli brg baby & berpantang. baju beli kt manjaku baby mall, cuma keperluan lain mitten botties , napkin bedung semuan sy beli di shopee je. dan ada juga brg baby yg lain dapat hadiah awal, rezeki baby 😁 yg penting settlekan beg utk ke hospital dulu standby dlm kereta

saya pun dah nak masuk 8 bulan. saya dah setelkan waktu puasa nih. hahahah. nurse suruh sy standby brg² dlm kete. sy start beli brg² masa kandungan 6bulan. beli sikit2. baju je sy beli kt aeon. senang nak tgk design & corak depan mata. brg² lain sy beli online jee.

Saya pun baru masuk 3rd tri tp tkde brg lg. last week baru oder sikit2 kt shopee sbb panic nurse warning suruh prepare jgk takut terbersalin awal lps raya ke apa ke susah. Siap pesan nk raya ni pun patutnya simpan siap2 baju baby brg ibu dlm kereta 😅🤣

1y trước

Sy 2 July nanti dh beli brg sikit2. tapi laki hantar blk kampung urgent barang semua dekat rumah sewa.. harap2 tak bersalin awl la

saya sebab beli sikit2 tiap bulan walau belum lengkap. sebab kalau beli sekali banyak terasa sangat banyak duit keluar. so bila beli sikit2 boleh bajet bulan ni lebihkan untuk barang raya. next month sambung beli barang baby lagi.

tgok kat tiktok mcm² ada awak. sebelum² ni sy pon byk shopping shopee je hehe. kali ni tak start mmbeli lg. dah 7 bulan alhamdulillah. sama la kena standby pelan² dah kan. moga dipermudahkan urusan kita semua. 🤲

Sy pun dh 8m. Tp dri thu preg sy dh beli brang2 sbb thu nnti dh hujung2 mcm ni kita xlarat and kalut dgn persiapan raya. Sy alhamdulillah dh selesai smua, baju bby pun dh siap basuh. Tinggal nk packing beg hospital je.

Saya pun dah 33 weeks, untuk barangan baby dah settle dah, tinggal beli barangan pantang mommy je🤭, maybe lepas raya settle barangan mommy pulak, gigih juga mencari barangan baby🥰, first mom dan firstbaby🥰