hy mommies semua,saya pregnant first baby dah 5 bln tapi perut kecil lagi

16 Các câu trả lời

jangan risau okay, mommy. yang penting mommy tahu condition baby dlm rahim mcm mana. dan baby ikot week yg sepatotnya. macam sy dulu masa 1st baby ada terfikir mcm awak. perut xnmpk kenapa. perut stat nampak masa 7@8bulan. masa tu baru org tau kata pregnant. bila pregnant 2nd baby. perut stat nampak masa kandungan 5@6bulan. orang igt sy dah sarat dan nk beranak dh. baju sedia ada yg selalu sy pakai semua dh xmuat. nk butang pon xlepas awak. nak bawak perut pon xlrt.

1st pregnancy memang perut kecil sis sbb tkde history mengandung before this. sya pun 1st pregnancy juga, but baby bump tu dah mula nampak dihujung 3 months nak dkt 4 months cuma tkdelah bulat sgt2. if you rasa risau abt the baby boleh je buat ultrasound kat swasta every 2 weeks to see your baby development.

kann..saya pun x nampak sgt..dah 6bulan..kembar plak tu..x nampak sgt..tp bila scan doc kata normal berat baby..sy besar la juga badannya..tanya pakar dia kata sabar..u tunggu 7 8 bulan..mesti takut tgk perut sendiri..hihi

1y trước

betui sis bila dah masuk7,8 bulan perut memang besaq...masa saya 6 bulan perut kecik ja kadang tu org xperasan kata saya pregnant...hehhe now dah 9 bulan tunggu nak bersalin ja

mesti sis tgk org lain besar2 kan...heee...badan kita tak sama sis..sy 5 bln tk nmpak pon pape..tmbah lg pakai bju besar..lg la tak nmpak..bby sihat okay je biar pon perut kecik..don't worry..

enjoy your time mommy😆. macam sy jg, tp hujung2 preg perut dah besar, berattt.. btw kalau ada, jgn hirau mulut org komen perut mommy tau. kita nak mommy n baby sihat bkn nk besar2

Saya 5 bulan lebih. Nk msuk 6 Perut pun biasa je tk brp besar Sy ok je sbb tu normal je Selagi bila scan doktor ckp ok. Org lain pula sibuk perut sy kecik Malas nk layan

Takpa awak. Saya dah masuk 9bulan pun orang masih cakap perut kecik. Ada yang kata macam 2-3bulan punya perut. Yang penting baby kita sihat je awak 🤗❤️

sy nk masuk 6bln pun tak nmpk . nampak sikit je . yg penting scan bby ok ..berat ok . anak first mmg sllu perut kecik je

Sabar yee, tunggu nanti 7 8 9 bulan, 🤭 nikmati je dulu smentara masih kecil ni.. Sy pun mcm gitu.. 🤗

Jngn risau sis jnji bby shat , sy plk dh 9buln ni tunggu hri tp prut msih mcm bru 4-5buln 🤣