Tips cepatkan bukaan

10 Các câu trả lời

saya dari kandungan 6 bulan hari hari jalan 5km pegi keje sbb naik lrt. baby keluar 2 mggu awal, contraction kerap pkl 12 tghari smpai pac pkl 4:30 check bukaan dah 7cm. pkl 6 baby dh selamat keluar. first pregnancy. tips: banyakkan jalan & kerapkan jalan. buat senaman kupu kupu sebelum tidur. advance: naik turun tangga.

saya dari awal mengandung sampai 37w kuat betul berjalan. masa nk beranak, ketuban pecah pukul 1:30am, 4:30am dtg contraction, 5am masuk wad, 8:13am dah beranak. husb pun terkejut sebab dtg nk teman bersalin. sampai kat depan lb, misi tolak sy keluar dgn wheelchair sekali dgn baby utk masuk wad pulak.

saya dulu dah dkt dkt 9bulan kerap berjalan dkt taman sampai dkt nak bersalin. alhamdulillah, 3jam je bukaan penuh terus bersalin. tapi setiap individu lain lain proses nya ☺️

1y trước

terima kasih

masa 7-9bln banyakkn berjln,bersama suami n kalau rumah ada tangga kena rajin ii naik turun tangga inshaa allah permudahkan

aktif buat keje , jalan , cangkung ke ape ke , tu je sy buat , pegi hos sbb contraction and check bukaan dh bukak 3-4cm

1y trước

takpelah awk terus kan usaha saye pun hri nih 20 kali turun naik tangga rumah nih 😂😂😂😂 bby pun ada mngeras jugak tdi tapi skg dh okay dhhh xde apa apa punnnn

ada banyak jenis senaman boleh follow dekat utube.. nak senang, jalan kaki tiap2 pagi dan buat senaman squat

Sy banyak naik turun tangga kt rumah sbb wfh & makan kurma.. in labour for 2hours then bersalin normal

1y trước

okay awk terima kasih jawab.doa kann saye yer mudah bersalin nya nanti

bykkan berjalan dan aktif. in shaa Allah akn dipermudahkan segala urusan bersalin kelak.

banykn brjln &selalu buat senaman bukaan & bnyk baca doa dpermudkn bersalin

Berjalan dan bersama dengan suami

1y trước

terima kasih