Hy mom Adaa tak yg dah mengandung 4bulan tpi perut masih belum nmpak lgi

38 Các câu trả lời

Ramai je sis 😂 jgn risau okeyy. Biasanye 7bulan bru nmpak. Sy dgn kwn mengandung serentak. Beza dia seminggu. 7bln dia masih bley pkai sluar n baju mcm2. Sy plak 7bln org ckp dh 9bln. Nangis hari2 jln bnyak je perut area bawah rasa berat sgt sgt. Jln dh kne pegang n angkat sikit perut. 4bln org smua dh tau sy preg tkleyh sorok n ckp perut mcm 6/7bln. Selagi baby okey, sihat. Alhamdulillah jgn risau. Tkde pun istilah perut kcik baby kcik 🥰

2y trước

Hehe mksih sbb share pengalaman

saya hehe, masa first pregnancy dulu, masuk 8 bulan baru nampak perut. tapi doc scan apa semua normal je size baby. sepanjang pregnancy saya tak beli baju atau seluar lain, sebab memang muat je. semua orang tak perasan saya pregnant, tau tau bersalin 😂 tapi masa bersalin baby 3.7kg. kemain besawwww. hahahaha 😇 jangan risau ye, as long as baby sihat. alhamdulillah tak perlu risau. semoga selamat dan sihat sehingga melahirkan, take care sis 😘

Ada.. banyak je yg 4bln perut masih blm nmpk, baby baru berapa cm je msa ni. sdgkn 5bln pn masih ada yg kecil apa lg 4bln nii.. Sy nak masuk 7bln bru rasa berat perut, baju masih pakai baju biasa yg sy guna sblm pregnant. sy xpki pn baju mengandung sbb sy nak fokuskn beli brg bby. Hehe jgn risau ya, klu tiap kli cekup dr kata baby saiz dan berat normal semua ok laa tu..

2y trước

Mksih sbb share pengalaman 😘

normal je jgn risau.. sy pun 4bulan pertama suami masih tertanya-tanya "pregnant ke tak ni perut tak membesar pun" 🤣🤣 masuk 5 bulan tiba2 membesar dgn cepat.. ramai ckp time 5 or 6 bulan baby start membesar 2 kali ganda lebih cpt berbanding waktu 4 bulan pertama tu.. so get ready jela ya, nanti tiba2 je semua baju xmuat 🤭

ms sy dlu msuk 5 bulan tgk2 cermin..mak aii bsr perut..🤭😅pttla berat mkin bertambah..ms 4 bulan ok je xnmpk .skali dia bsr.. uiks..bsr sgt tak larat nak bwk perut..hehe.. take time sbnrnye puan..mg dpmudahkan segalanya .aamiin

2y trước

kan .hehe .🤭tw2 baju yg sedia ada tak muat pakai dh..dah nk kena beli baju baru lepas tu..🤭🤭🤭..

Sy msa preggy 7bln pun xnmpk sgt,lps tu bru nmpk sikit,skrg dh nk bersalin pun org xprasan mengandung,tau2 nk bersalin dh🤭 dr ank pertama smpi ke 3 ni mmg jnis prut kcik tp ank kluar smua 3kg ke ats☺️

sy pun sama dh 4 bln lbih tp still xnmpk perut, mgkin atas bdan masing2 kan, jgn risau yaa, nnt pergi checkup mtk doc buat scan utk check keadaan bby, dan insyallh smua baik2 ja.

soal nmpk perut atau tidak itu x mnjd mslh dan perut yg besar tidak menjamin janin dan ibu sihat.. selagi ibu dan janin sihat tiada mslh normal je jgn fikir yg pelik2..

2y trước

Hehe mksih sbb share pengalaman

ada. sy 4 bulan belum nampak perut lagi. 7 bulan bru perut timbul. 9 bulan perut masih lgi kecil. kalau org tgk pun org tak expect mengandung dah 9 bulan 🤣

xkish perut xnmpk jnji bby siht alhamdulillah..xperlu risau psal perut dik..ptut prlu fkir tumbesaran bby di dlm Rahim Kita..moga BBY siht..doa yg baik² ye

2y trước

jgn risau jnji bby gerk dh lah..tibe Ms bersalin jgk..kn..hihi..