Sy first time preg. Dari pgi smpai ptg, kdg2 smpai ke mlm byk mntah angin. Loya sgt2. Normal ke?

5 Các câu trả lời

normal sis .. sy first pregnant mmg mcm tu tp kalau x lrt sgt smpai bdn dehidrasi kene pergi hosp masuk air .. kalau tak bhya sbb ade kes ibu2 alahan teruk sampai meninggal .. jd tngok kemampuan kita sendiri jgk .. 😄

Normal tu sis,blum lgi masuk third semester nnti mcm2 yg kita akn alami&rsa.Tmbh2 lgi dh nak dekat hari bersalin,rsa xslesa sakit2 smua ada sis🫶🏻

normal tu .. Sye dkt tmpat kerja Okey tak muntah..blik rumah dah mkn elok muntah semua 😅.. siap ckp baby tak nak duduk rumah ni.. nk kerja je

Normal. Simptom awal kehamilan mmng mcm tu. Org panggil morning sickness. Walaupun nama dia morning, sampai ke malam pun kadang muntah lagi.

Sama sis . saya baru nak masuk 6 weeks all time perut bloated , sendawa angin🥹