saya mengandung 8 minggu. sy demam panas dr malam td. perlu pergi hospital ke?bahaya utk baby ke kalau demam panas ni

2 Các câu trả lời

Bahaya sis.. saya demam panas pun mula2 macam tak heran sekali tak tahan sgt saya emegency pukul 2pagi.. terus warded sbb demam panas lebih 2 hari tak elok untuk baby dalam kandungan risiko keguguran.. and mungkin ada jangkitan lain dlm masa sama warded terus doktor detect saya kene denggi sbb tu demam panas then terus kene pemantaun lagi and warded sampai sihat.. Sis kene pergi terus hospital kalau demam masih berterusan.. sbb bahaya..

Lagi bahaya kalau berteka2. Jumpa doktor terus puan. Demam panas tu simptom penyakit--tanda sistem badan anda melawan jangkitan. Boleh jadi jangkitan biasa2 sahaja. Tapi lebih baik dapatkan rawatan