23 weeks 6 days Nak tnyaa ? Bole ka makan maggie ? Sbab orang tua ii kata tak bole mkan ?🥺

8 Các câu trả lời

boleh. saya siap makan samyang yg pedas tu, hahahaha. klau mngidam, mkan sbgkus apa salahnya. klau nak kata effect kt baby, yg awak makan maggi dari kecik sampai ke besar tu tak memikir plak. dh brape bgkus kt badan. ada memikir ke effect tu kat diri sendiri. saya pun tak faham bila org ckp mcmni. sya makan je ap yg sya nk mkan. sblum mngandung sya makan, knape msa mngandung tak boleh? bukannya hari2 pun

3y trước

inti pati kt sini, klau nk yg trbaik ntuk baby, kna buat yg sma jgak ntuk diri sndiri. klau awak jga baby saja, tp diri awak xjga, awak nak ke baby hidup lama, awak tak hidup lama. mcmtu la prumpamaan nya. mgidam msa mngandung, mkan je. asalkan bukan yg mentah. mkanan proses ke tak, mkan bukannya slalu. nk lpas mngidam. mngidam ni bukannya boleh tahan. seksa.

boleh tapi jangan amalkan..saya pun makan maggi.. tapi rasa was² still ada.. cukup stakat memadai, tekak dah telan, kira okay la tu.. biasala orang tua byk pantang larang.. yg ditkutkan kandungan dlm perencah maggi tu sbb MSGnya tinggi..

sy awl pregnnt pn mkn meggi sbb alahan truk xblh nk mkn nsi .. alhamdulillah okay je .. tp xmkn hari2 lah , lpstu msk tu cra sht skit buh aym dgn sayur2

Bukan tak boleh tapi kita nak kena jaga otak baby . Sebab maggi kan ada perencah kan. Kalau nak lepas mengidam boleh je sikit2 tapi perencah jgn banyak.

3y trước

Hehe tq

saya dah byk kali makan migee masa pkpd ni nk makan apa migee yg byk ada stok,sya makan je

Tapi saya makan je . Jangan selalu dan berhari-hari .

Nak makan just makan la. Sekali sekala tak pa

Sy da besar sikit nk bersalin bru mkn