Hi, sy 6w2d pregnant, smlm ad sikit bleeding & ble scan, nampak kantung je.. Ad spe2 mcmni?

11 Các câu trả lời

sy dh msk 11week 3 hari. tiap tak smpt scan lg , spatutnya sy scan klink kkia 12/1 nurse ckp dktor nk scan ms tu, buat buku pink msa 8week,takut tak nmpk, masa uat buku nurse ada ckp klu kluar darah tak kisah sikit ke byk, trus g hosptal.. 5/1 kol 9mlm tiba 2 kluar darah, risau g trus g hosptl , tiap bila smpai hospt ,nurse jge kaunter ckp tu biasa je, sy ckp la perut sakit, nurse suruh balik , klu kluar darah byk bru dtg, sy ckpla masa buat buku nurse kkia ckp klu kluar darah trus g sana , tak kisah byk ke sikt ,sy siap bg buku pink siap note nurse kkia ... nurse ckp kalau nk jumpa dktor kna tgu 8jam.. bayangkn masa tu kol 9.30mlm... sy kira 2 kol 7pg bru boleh jumpa dktor.. sy siap ckp lg betul ke tak ada apa2 , nurse ckp btul tak ada apa... tiba kol 4pg tengah tido perut rasa sakit kram sgt 2, rasa mcm darah kluar byk.. trus g hospt.. nurse ambik detail semua, dktor A chck sy, masa tu perut dh sakit dr kluar byk.. nk tgu dktor B, masa dktor B scan perut sy dah nmpk kosong, dktor nak air kencing.. 6.40am masa nak kencing dlm bekas kencing jatuh janin,masa tu rasa nk pengsan dlm toilet... cuma tkilan knpa masa dtg awl2 nurse tak kasi jumpa dktor. padahal dktor ada je dkt dlm..penantian selama 10bulan..

4y trước

tula sis. kita bru frst time prgt mstila cemas.. follow apa yg nurse kkia bgthu.. sy siap tnya klu g klnk tk bleh ke nurse ckp klnk akn refer g hosptl.. bila smpai hosptl lain jd.. akn terima bila byk darah.. kecik2 tk pndng..kita pn phm time covid tpi kes kecemasankan...

mcm sy 7 minggu scan masih nampak kantung shja. dtg 2 minggu kemudian kantung makin besar. tp mmg ada spotting2. 3 minggu berturut spotting sikit2 smpai akhirnya tumpah darah byk dlm toilet dan pengsan. nasihat sy. ke hospital terus kalau ada spotting sikit2. mereka blh cek details apa yg jd. kalau ke klinik mmg biasa suruh tunggu. kalau katakan mmg tak ada rezeki at least hospital blh bgthu apa blh buat, tak perlu tunggu smpai bg kesan pada diri. apa2 pun moga semua nya baik2 sahaja

4y trước

ye puan. doc kata blighted ovum. kandungan kosong.

saya bleeding time 6w. bleeding fresh blood macam baru datang period tu. nampak kantung je. tak nampak heartbeat. sampai doc suruh saya cuci. sebab dia kata mesti nanti kandungan ni tak jadi or bermasalah di masa akan datang. saya berkeras nak teruskan kandungan jugak, syukur anak saya dah 2 bulan sekarang😊

3y trước

maaf tnya sy skrg kes mcm awak scan dah 9 minggu mcm tu tapi ada kantung ja start turun dah sikit tapi doc bg harapan suruh tggu lagi 2 minggu kalau betul xnk jadi dia akan turun sendiri sy risau sbb pernah gugur sebelum ni 😢 awak keluar fresh blood tu lama tak ??

saya 8week pun tak nampak kantung lagi . saya pun bleediny jugak alhamdulillah jaga betul betul masuk 23week

4y trước

Sis bleeding brownish ke atau ad merah2? Dan benda tu berlanjutan sampai brp hari?

Terima kasih semua.. Minggu depan Dr sruh dtg scan lg sekali.. Mudahan semuanya baik2..

6wk biase mg kantung je npk. better scan sekali lg dlm 10-11 wk. In shaa Allah npk dh baby

Terlalu awal nk nmpk baby..slalu kantung ksong je...ada yg lmbt nmpk,ada yg awal...

saya pn baru 6w tpi xde bleeding , tpi scan baru nmpk kantung baby xnmpk lgi...

Sy 6mggu scan npk kntung n jntung baby

smoga smuanya d permudhkn.