Sejak pregnant tak ada selera nak makan..makan sebab terpaksa kalau tak jadi loya.

8 Các câu trả lời

Jgn ikut sgt xde selera tu. Bila preg igt, kita mkn, minum n rehat semua utk baby. Insya Allah dgn niat ni, smua nknan yg elok for baby dpt kita telan tnpa rs nk mntah

normal . sy pum mcm tu . nk msuk trimester kedua pum still muntah2 n loya. tapi nurse ckp kene pksakan mkn wlaupum sikit , bnykkan buah buahan sbb tuk tumbesaran baby

4y trước

ok baik tq momy

mmg kena paksa mkn sis klu tak mkn perut senang masuk angin lagi loya2,mcm mana ibu dan bby nak sihat klu tak mkn kan😁..mkn sikit2 tapi kerap.

sy pun sama...lapar nya tu kerap pulak...kdg mcm nak nges smbil mkn...tp pksa jgk telan demi baby

Saya pun sama. Saya paksa makan roti dan buah. Seminggu macam tu paksa diri. Lama2 okay dah.

klu awal2 pregnnt mmg cmtu pn...so pastikn amik supplement tmbhn utk energy

kene paksa juga makan

samaa sis ..