Apakah kesan air ketuban Banyak?

2 Các câu trả lời

air ketuban banyak adalah petanda kandungan mungkin tak normal. mungkin ada masalah ibu-gdm, hypertension . mungkin ada masalah pada anak-kecacatan/syndromic, masalah usus yg menyebabkan baby tak boleh telan air ketuban utk proses, masalah hormon baby yg mana byk sisa buangan dihasilkan

Simple. Bila air ketuban banyak, boleh menyebabkan baby terbelit tali pusat sebab baby punya ruang yang banyak utk berpusing2 dalam rahim si ibu. 😊 Ini doctor sendiri explain.