Kalau amal blackmores ni saja cukup ke utk baby ? Ke kena makan jgk folid acid or ubat kk ?? Harap ibu2 blh jwb 😔

5 Các câu trả lời

Dalam ni dah complete semua ada acid folic & vitamin2 lain utk pregnancy. Dr saya kata kalau dah ambil ni tak ambil lain supplement or minum susu pun takpe. Sebab takut juga campur2. Saya ambil 2 kali sehari. Lepas sarapan dan lepas dinner. So far from 1st trimester sampai masuk 2nd ni Alhamdulillah saya tak banyak alahan 😊 Lg pun saya pernah try makan acid folic je, gastrik saya makin teruk. Yg ni tak sgt. Just make sure jgn berlapar. 😁 Tapi kena rajin la makan buah2an & sayuran jugak.

kalau 1st semester mmg kena ambik folid asid. yg ni saya ambik mase anak no 2 mase kandungan 3bulan ke atas smpi sy lps bersalin.

kalau jenis susah telan ubat try maltofer pil beli dkt farmasi rasa coklat 🤣

wajib kna mkn folid acid..

Wajib makan folic asid