Salam... ada tak dikalangan mummy's yang kena minum air gula seawal 8 minggu kehamilan??

9 Các câu trả lời

normal je. lagi2 utk bakal ibu yang umur 25+ & berat berlebihan. nak ambil langkah jaga2. kalau sangkut GDM pun takde apa sgt, jaga makan & test gula dlm darah 2 minggu sekali. doktor/nurse akan monitor.

Ada sya 7weeks dah kena minum air gula sebab anak sulung dulu ada gdm yg tingggi masa pregnant...bila kita dah pernah ada kes kencing manis yg tinggi setiap kali pregnant kita kena minum air gula ...

3y trước

oo..pernah ade kes ya.. ok2.. sy baby 1st.. tu tak tahu apa2..huhu

saya dulu buka buku dah lewat.. so sehari buka buku terus minum air gula.. masa tu 13 minggu.. dan 2nd round masa 28 minggu

3y trước

tak marah pn.. sbb nurse yang bagi tarikh buka buku.. first pergi klinik kena buat appointment dulu.. masa tu dah 12 minggu..

Kena minum awal sebab ibu/ayah yang ada sejarah kencing manis atau bmi terlebih kee?

3y trước

1st sy pergi klinik keluarga.. bgtau yg sy positive pregnant and nurse bg folic asid.. then nurse ckp nt dtg lagi minum air gula.. tu je ayat nurse.

saya minum air gula masa kandungan 6 weeks. Alhamdulillah tak ada sangkut apa-apa

3y trước

alhamdulillah

saya..xpa..kita follow the flow..sbb nk kandungan n dri sndri sihat

Sy dh complete 2 kli minum air gula....Alhamdulillah tidak sangkut....

3y trước

alhamdulillah..

sy dh 16 weeks tk minum gula lgi :)

3y trước

oo yeke.. sy nanti kena minum.. tp pelik awal sgt.. huhu

Saya minum air gula masa 8weeks

3y trước

oo.. klo mcm tu sy tak pelik la... sbb ade yg ckp awal sgt kena minum air gula.. biasa yg kne tu da 6 bulan.