minggu ke 40 sudah...air ketuban pecah tapi tk bnyk n tk kerap kontraksi..nk p hospital terus ke?

8 Các câu trả lời

pecah xbyk pn kena p hsptal sis,jgn jd mcm sy...pglaman sy ank slung bgtau dr kata leaking pn diaorg kata kptihan...bila baby dh lahir bdan jd panas nk biru dh,mmg kena tahan nicu lah jawabnya...dr ckp air ktuban leaking awal,sy gram sy ckp lah..yela dh bgtau doktar,doktar ckp kptihan..xpcya sy ckp leaking air ktuban,nsib lah ank xjd apa2 msa tue...

2y trước

Yeke kak?? Saya dari 36minggu 6hari masatu pergi checkup kk cakap ada air keluar dengan keputihan dorg buat swab kata tu keputihan.. dah 2 kali cakap dengan doktor kk ada air ni makin banyak pulak sekarang dah 38 minggu 3hari

Kena terus g dewan bersalin tu sbb bila air ketuban leaking.pembukaan utk laluan bersalin dah terbuka sikit2.Wife sy baru bersalin baby baru 36 minggu sbb air ketuban leaking.Alhamdulillah selamat bersalin cuma baby masuk NICU sbb kuning tinggi.

trus je g hspital sis, kang tnggu² laen plak jdinya.. dh 40w kn dh nk time brslin je tu, istighfar bnyak² smoga dpermudahkn smuanya.. aamiin

2y trước

di wad sdh tpi kontraksi tk kerap lgy...bukaan pon 2 cm je baru...tpi air ketubah bnyk dh kua

air ketuban pecah mmg kene terus g spital..bahaya..lain kalau turun darah tp x sakit..

pecah dh lme ke..klau leaking lme d biarkan takut nnt jangkitan kuman

kena pergi sis , leaking lebih 24 jam bahaya utk baby .

kena pg hospital terus puan.. biarpun sikit .

x byk pon dh kena p hospital sis.