Salam. dah nak masuk 20w ni barang apa je yg perlu start beli? any suggestion mom's?

2 Các câu trả lời

Sy beli mana2 yg ada sale kat shopee haha. Macam sale payday ni sy dah beli swaddle, baju sikit2, ampai baby, pampers size S, sabun baby, carrier, set potong kuku, beg hospital, barut, milk collector & storage bag. Habis dalam RM220 inc shipping. Sy aim tiap bulan punya sale bajet around segitu. Jadinya kita takdelah rasa sgt duit tu hilang one shot hehe. Tak sabar nak barang sampai, 1st mom jugak. Excited! 😆 Btw sis rajin2 la isi sample. Sy dapat sample dypers nb full pack. Jimat dah xpayah beli. Tinggal beli size S je. Size S pulak sy beli huggies sbb dapat sample and dia bagi voucher 50%. Pampers rm26 jadi rm13 je hehe. Kita kena bijak berbelanja even excited rasa nak beli semua benda 🤭

saya start beli masa 21w. baju, bedung , sabun baby, sabun basuh baju baby, selimut, booties mitten. pastu barang untuk masuk ward nanti contohnya spenda pakai buang , sabun bidara untuk mandi, termos air panas. pamper saya beli lambat sikit sebabnya kalau beli awal takut simpan lama , ada binatang yang gatal tu . boleh tgk kat link tu https://my.theasianparent.com/barangan-keperluan-bayi-baru-lahir?utm_source=question&utm_medium=recommended