Mabuk dan mual jika makan ubat folic acid.. normal ke? 1st time pregnant and in my 8weeks

1 Trả lời

Normally memang in first trimester rasa mual. Tips sy, amik vitamin just before bedtime. So tak termuntah semula

4y trước

Sy pun buat yg sama utk semua ubat yg kk bg sbb acid folic, iron tablet, obimin n other ubat pn bg side effect yg sama..mual la, muntah la, pening la apa..so, nurse nasihat make sure 2 hours b4 nk tdo, berenti mkn..then just b4 nk tdo, mkn ubat tu n tdo lah..so, kta xde la rs sume side effect tu🤭