Injection

First time pregnant baru 8 week.. Takut nak kena injection.. Aduhai, macam mana nie.. Banyak kali ke nak kena amik darah sepanjang pregnant nie?? Takot sampai rase jantung nak tercabut ?

49 Các câu trả lời

pndg tmpt lain je sis. sya pn tkut tp kna hdapi jga untk kbaikn bby n diri sndiri. brtabahla ye. 😅😅. sakit dia xla sbrp cm kna ggit smut je. tp tgk jarum tu msuk kt kulit tu yg bt btul2 seram😂😂😂

untuk awal kehamilan app doc setiap bulan dan amik darah pun sama. dah masuk 3rd trim selang 2 minggu .. sakit sikit je time ambil darah. tu belum cotraction lg .. jenuh nak tunggu sampai 10cm. hehe sabar k

x sakit pun sis amek darah.. yg sakit cucuk kancing gigi.. adoiii.. smlm cucuk kancing gigi.. sampai skng terasa sakit.. nak angkt tgn tinggi pun x boleh... anak first 2 doze... doze yg kedua lagi sakit...

5y trước

omg.. sya dh yg first tu. kdua tu lgi sakit ye. tkutla pulak😭😭😭

Tak apa.. Pikir yang positif.. Fikir ambil darah nii demi anak dalam kandungan sihat Alhamdulillah.. Dan doa kn kita bakal ibu2 nii tk ada penyakit yang membahayakan kandungan.. Tu ja.. Insya Allah😊

Sy selalu masuk jumpe nurse, duduk, tadah lengan n terus pandang tempat lain..jgn tgk semua alatan diorang tu..pastu humming lagu twinkle2 little star berulang kali..pastu nurse kata ok dah siap..haha..

5y trước

Hahha betul. Jgn tgk peralatan nurse nk prepare tu. Alamatnya, mengalir air mata la tgk. 😂😂😂

Sy dr skola takut kne enjet.. Masa BCG drjh 6 tu siap pengsan😂😂😂 Ni dah pregnant ank no 5..redha dah... Syarat dia xleh tgk masa dia enjet.. Kalo x g kepala trs bpinar.. Blh pengsan jdnya

Kalo kne injection pon dh takot cane nk b'salin t...?tu ayat misi² kat KK yg sy igt smpi skrg....enjoy the journey je sis...pregnant je kite dpt rasa semua ni....😊😊😊

Saya masa nak amik darah, mata tengok tempat lain. Cucuk masa first checkup pregnant & masa minum air gulu. Minum air gula dua kali cucuk. Sebelum minum & selepas. Setiap kali cucuk lebam😂

5y trước

😭😭 Takutnyeee...

Sakit nk bersalin nnti berganda² sakitnya sis. Kena injec mcm kena gigit semut je, kjp je dh hlg rasa sktnya. Bertabahlah demi anak yg dikandung. Semoga dipermudahkan ☺️

Sy pon jenis takot jarum. 1st pregnancy ni nak xnak terpakse hadap jugak xleh lari mane laaa 🤣 sy tarik nafas then pejam mata xkan tengok. Tau tau dah siap je hahah