Hye nak tanya kalau berat badan lebih atau gemok bahaya ker untuk baby ?

First baby 22 week

1 Trả lời

berat badan normal ke lebih ke, sentiasa ade risiko tersendiri. kdg2 bukan sbb berat je. kdg2 byk lg sbb lain. so as long as kita follow nasihat doc n nurse, mkn ubat on time, x follow petua mengarut, bykkn mknn berkhasiat dan bersenam, insyaAllah okay je. ade je org yg berat badan normal tp ade anemia la thalassemia la kencing manis or darah tggi, so bukan faktor berat semata. klau sekadar berat je masalah tp lain okay, insyaAllah okay je.