ajar mcm mna mau teran ?

Excited but ada rasa nervous.. Nervous xtau mcm mna mau teran la ni..

3 Các câu trả lời

Honestly speaking,bila kau dah sakit kau tak akan ingat pun. But my advice is teran macam berak and teran sekuat hati anda.stop bila perlu and teran bila ada sakit. Jangan pula kau teran time sakit 1cm or 4cm. Teran bila nurse/dr suruh. Kalau kau rasa nak terberak tu maknanya its time la... let them know so tak la kau terberanak dalam tandas nanti

5y trước

Oo i see, thanks ahh sis..

Ambil nafas cepat2 dan tahan semasa contraction datang. Slow2 lepas utk meneran. Kbyakan mommies tak dapat control pnafasan smasa contraction.

5y trước

Ya.. Sy takut, pernafasan tu saja sy xdpat mau cntrol..

Teran mcm buang air besar, jangan angkat punggung takut ada koyakan besar, jgn jerit sbb boleh hilang tenaga.

5y trước

Ok noted sis.. Tq