appointment KK esok

esok sy 2nd visit Kt KK slalu nya nurse akan check apa yea utk esok..

3 Các câu trả lời

1st time sy checkup pun sy confuse nk buat apa. Ni usually step yg biasa dibuat di kk.. 1. Ambil nombor giliran, letak buku Pink di rak 2. Gi kencing dlm bekas yg disediakan (utk cek gula dan kencing kotor atau x) 3. Ambil darah hujung jari 4. Timbang berat 5. Masuk bilik appointment jumpa nurse yg jaga kita. Dia cek perut, ukur size rahim, scan kandungan, cek tekanan darah. Sambil2 dia catat kat buku pink. Time2 ni boleh lah nk tanya apa2 kemusykilan pd nurse tu. 😁 6. Set next appointment. Siap!

Cek hb,cek perut,cek bp dan air kencing. Lepas tu nurse akan tanya tentang keadaan kesihatn sis. Begitulah rutin antenatal checkup sampailah sis bersalin

Biasa setiap kli check up kk benda normal kena timbang berat, check urine, check air bp. Lepas masuk blik nurse nnt doktor dga heartbeat baby.