Nebess

Esok minum air gula.. Hopefully everythings gonna be okay ?

22 Các câu trả lời

Pngalamn sy minum laju x mmbantu..first sy minum air gula ok je terus minum sbb rsa dia xde la teruk.. Tpi lepas minum tu sy terus pening n muntah byk.. Sbb kita kn puasa.. Sis minum rilek2 je.. Sbb sy minum air gula tu yg tgh suam.. Ok je msa minum.. Tpi lepas minum tu sy rsa pening nk mintah.. So sis kene kawal.. Bwak siap2 minyak angin nk elak sis muntah n pening makin teruk.. Kli kedua sy minum rilek2 n tmbah air masak bagi air gula tu x pekat sgt.. So lepas tu kita xde la rsa loya sgt kt tekak..

5y trước

Sy minum kat kpj perisa oren, sambil sy minum air tu skit2, sy minum air kosong skali. Sbb tak tahan sgt hehe, nurse tu tgk diam je tak kata apa

Sy minum 2 teguk lepas tu jd pening.. sy rest lepas then rasa nk tekencing pegi la toilet sekali tak sengaja termuntah..dah cuba tahan tp tak boleh. Pengakhirannya kena repeat balik mgtt 😭.. Lepas ni minum gula xnak dah masuk toilet

Sy pon ada minum air gula bulan lepas ..sekali teguk .airnya suam2 kuku ..lepastu terus sediakan minyak angin utk elak loya ..lepas habis minum kumur2 dgn air masak sikit ..dh oke ..tp bile masuk tndas terus rasa loya

InsyaAllah relax je sis... Dtg pepagi air gula dia suam2 lagi jadi x rasa loya sangat. Yg penting malam tu jgn makan apa2 dah. Kena puasa baru esok elok je air gula tu masuk tekak.... 😘

5y trước

Alhamdulillah aritue dah mnum air gula oke jugak. Sekali teguk dgn tahan nafas 😂

30hribln nie kna repeat balik "untk cek gula skali lgi..hrap2..untk kli ke2..nie bacaan gula ok..la/if tak ok.. doktor da sarankan kna msuk ward smlm@nk kna bg suntikan insulin .

Air gula ok lah tak seteruk yang dimomokkan. Sy minum ok je. Most importantly awk kena relax, minum laju ke lambat ke, just take your time within 5 mins given tu. Ok. Goodluck

Blh tak bgi tips nk trun kan bacaan gula dlm drah.. kita ye.? bacaan gula sya doktor ckp terlalu tinggi 9.6..sya bru msuk 17week ..😥..

Minum sekaligus untuk elak muntah..sy minum ary tuh alhamdulillah tak muntah...sbb kalau muntah kene repeat minum lagi

Mesti okey InsyaAllah.. 😀

Bru lps mnum mggu lps..2x kne amk darah..huhu