Esok genap 40 minggu

esok genap 40 minggu tapi baby masih seronok dalam perut mama dia tanak keluar. sampai ke harini masih takde tanda² nak bersalin. cuma sakit celah kangkang, sakit pinggang, perut mengeras dan braxton hicks saje yang saya alami. cuma semalam terasa perut mengeras lama sampaikan tidur pun tak selesa tapi takde rasa sakit. ingatkan dah nk bersalin, eh pagi ni elok pulak dia😬 kadang² rasa stress mana baby ni tanak keluar lagi, orang sekeliling duk tanya tak bersalin lagi ke🥲 kita dah la jauh dengan husband sebab husband kerja and takleh cuti selagi isteri tak bersalin hm lagi mental dibuatnya😭 nasib baik husband faham and dia cakap bukan masa dia lagi baby nak keluar. Allah tahu apa yg terbaik untuk saya dan baby😭hm semua tips dah ikut. berjalan, senaman, squat, etc semua dah buat tapi still takde tanda lagi. dalam hati takut jugak kalau kena induce sebab orang cakap sakit bila kena induce. saje nak meluah sebab rasa mcm down sangat baby tanak keluar tapi kedua² belah family dah menunggu kehadiran baby🥲 doakan saya bersalin secepat mungkin, dan selamat semuanya ya. #firstmom #firstbaby

18 Các câu trả lời

kes sis sme dgn sy,sy due 18/7 tp Bby syok lg ddk dlm smlm sy puas brjln pergi mall,senaman smue dah BT,ade skt tp nth pkir boleh tahan jd sy xlah prgi hsptl rsau kne selok2,esk jmp doc xthu lah keputusan MCM mne,suami hari tu dah cuti sy pkse die kje,yela anak die MCM lmbt je nk keluar,org sekeliling smue dah pakat tny2,walau ni anak ke 4 tp excited org keliling tu haaa kdg stress sy nk jwp hihi,ini kelahiran LPS 6thun anak bongsu sy tu

just pengalaman sy yg bersalin 41w dgn 2x induce. ibu jgn stress, at same time pujuk2 bby juga. pengalaman induce masing2 berbeza, so jgn pkir..kita berjuang utk lahirkan ank pun merupakan satu pengorbanan besar. inshAllah segala sakit yg kita alami ni mudah-mudahan anak yg dilahirkan menyenangkan hati kita kemudian hari.

X perlu stress fikir orang lain masa pregnant ni sis. Sampai masa baby tetap akan keluar nanti. Pujuk2 baby, zikir2, enjoy masa pregnancy ni sebab nnt baby lahir mesti rindu waktu pregnant :)

saya baru masuk 38w. tanda2 yg ada perut mengeras asyik membuang badan seram sejuk je ada 😅 harap2 baby nk keluar lah sebelum 40w. rasa badan mcm dh tak larat2 dah ni & still bekerja

Aduuhh takut la, banyak pulak kat grup ni yang belum bersalin lagi dah dekat due 🥺 sye skrg dah 38w 6d. Tapi memang belum ada tanda apa pun. Perut mengeras pun tak

sama la sy sis. sy mental breakdown dh ni. menangis pujuk bby suruh keluar, risau taknak bersalin paksa . dh la diri ini gdm. mcm2 dh fikir ni😭😭

Sama la. Saya pun dh 40weeks 3 hari. Sakit kejap kejap pstu hilang. Kita ni dh excited nk tnggu dia keluar. Kita pulak tunggu sakit tu datang huhu

sy dh 40minggu hrni tp xde tanda apa2 lg kecuali sakit pinggang,baby mengeras je kejap2 🥹 doakan semoga sy bersalin hrni 🤲🏻

Sy pun sama. Dah 38w xde tanda lg. Harap sgt bersalin sebelum due sbb taknak kena induce 🥺moga dpermudahkan urusan kita semua

awk, sama la kita..sy pun 40minggu 3hari dh . dh berjalan smua . awk rsa jugk braxton hicks , sy tanda2 pun belum nmpk lg.. 😭

1y trước

sy 38w pn blm braxton sgt..lebih kepada baby stretching..xde tanda2 lg