40 WEEKS | 20 OCT 2019

Esok due, tapi masih belum ada tanda lagi.. Ada cara2 tak nak cepatkan bersalin.. tak nak kena induce ?? #buntingpelamin

19 Các câu trả lời

saya pn tkt kena induce.... 8/04 due sy tp xda tanda2 lagi nk besalin 😖

5y trước

Saya kena induce hari tu, induce belon. Alhamdulillah after 2 jam masuk belon, terus jatuh. And after 4 jam bersalin.

Byk kan berjalan. Insya allah mudah nak bersalin nti.

5y trước

Alhamdulilah.. Semoga awak dpermudahkan urusan nanti.

smga dpermudahkan sis

Jln itik...semoga dipermudahkan

5y trước

Ni sy bt msa contraction manja2 kt hospital. Makin kuat contraction makin sy kuat berjalan makin sy bt jalan itik ni😂 sy btul2 fight dgn rasa sakit contraction. 2 jam je sakitnya lpas tu sy bersalin.

Sy ms ank sulong overdue 3ari..kebetulan ms baby kurang gerak..dr induce..masuk ubt yg prtama dlm ms 15mnt trus rase sakit mcm nk trcabut pinggang mmg xsenang duduk diibuatnye serba serbi xkena tp smpi 6 jam.skt jln tetp xbuke masuk lg skali ubt ms ni mmg sakit gila2 dgn contraction nye..dgn rase nk meneran nye sume ada..skali lg cek pas 5 jam jln br buke 1cm..ms tu br 3cm tp diaorg tolak msuk labour room jgk..6 jam pulak lg bertarung kt dlm tu br brsalin..trus ckp kt suami serik nye rase brsalin bila kena induce..alhamdulillah...ank no 2 dgn 3 rase sakit normal brsalin pecah air ketuban dgn trn drh..harap yg no 4 ni dpt brsalin normal jgk..semoga urusan puan dipermudahkn..aamiin..

5y trước

Kan..pengalaman masing2 sama..😊

Saya pun dulu lbh hari. Esoknya nak kena serah diri. Mcm2 petua cuba. Semua tak jln. Last mlm tu saya suruh suami gentelkan puting sambil saya tertido tiba2 ketuban meletop jam 12 mlm. Alhamdulillah 45 minit lps tu terus bersalin. Mgkn sis boleh cuba cara ni. Good luck sis 😊

5y trước

Haah. Dgr juga gentel puting . Mmg petua ni berjay

Sis buat ketuk ketampi byk2 kali.. Saya buat ketuk ketampi pgi 40 mlm sblm tdur 40..mlm tu jugak pecah ketumban 😅 slow2 je buat..

5y trước

Ohh boleh cuba ni. Tapi buat squat sampai peha dah sakit ni 🤣

Sama macam saya hari tu. Doc suruh bersama suami je tiap hari sis. InshaaAllah cepat bukaan.

5y trước

Semoga dipermudahkan sis sebelum semasa dan selepas bersalin 😍

Org kata.. Kerapkan bersama suami.. Pastu kerapkn berjalan..

5y trước

Okay sis. ❤️❤️