Baby reject direct Feeding

Entah kenapa baby tak nak DF, asal bagi je nangis macam kene pukul . padahal sebelum ni tak bagi botol pun . ada yang kata mungkin susu ibu laju keluar menyebabkan baby tak selesa nak susu dengan tenang. saya dah cuba marmet dahulu tapi bila tengah tengah susu mesti susu laju juga keluar . kesian baby hisap jari sahaja. lapar tapi bagi susu tak nak susu . berat pun statik je. dah nak masuk 4 bulan pun berat 5.18kg je baru :( sedih tengok anak lapar . tidur pun sekejap sahaja . kalau dapat DF pun dalam 5 min sahaja . pastu dah tak nak :( Rasa gagal sebagai seorang mak tak cukup ilmu tentang penyusuan . korang first mom saya rasa timbalah ilmu banyak banyak sebelum baby lahir . saya sedih sangat . sekadar luahkan apa saya rasa .... #adatakpenhalamanyangsama #firstmom #luahanhati

1 Trả lời

dah cuba check anak ada tongue tie ke yg menyebabkan dia susah latch?

10mo trước

dah cek anak takde , tapi masa lahir okay sahaja . ke tounge tie boleh keluar wktubdh besar ye?