Pengambilan Supplement for Early Pregnancy

For early pregnancy ni if ambil supplement Vit B complex with Folic Acid dari Shaklee dengan susu Anmum Materna, adakah ianya sudah memadai? Atau kena tambah lagi? #firsttime_mommy ##ingintahu #pleasehelp #firstbaby #seriusnanya

2 Các câu trả lời

Vit B complex dari shaklee tak cukup folic acid dalam tu. Kandungan dia ada 213mcg je. Min requirement kalau mengandung at least 400mcg. So kena tambah jugak sikit folic acid lain kalau nak makan tu. Dan, seeloknya ambil supplement yg ada iron sekali untuk HB. Kalau HB kurang pun susah jugak nanti So, either kena tambah supplement lain, Atau beli supplement yg ada dedua folic acid dan iron mcm zincofer /obimin/ iberet

Saya pun makan B complex dan folic acid 5mg, dan minum susu similac mum. Saya makan B complex dari sebelum pregnant kerana jari saya selalu kebas dan doktor prescribe. Kalau tak, biasanya tak perlu tambah B complex.