#21weeks

Dulu makan obimin je mesti muntah. Sekarang ni doctor bagi iberet pun, muntah jugak. Ada cara tak kalau nak kurangkan rasa mual every time makan ubat? 😭

11 Các câu trả lời

Sy makan sebelum tidur . Semua ubat pun sama. Kalau makan awal pagi mesti muntah , mabuk. Sejak amalkan sebelum tidur alhamdulilah tak rasa semua tu.

ambil bersama juice oren or sunquick jangan letak gula. in shaa allah takde rasa mual

Cuba try mkn maltofer...sy mkn ok dah tak muntah...dia rasa choc...mkn waktu pg

Makan malam hari, sebelum tidur. In shaa Allah tk rasa lagi dah mual ☺️

Biasanya makan dgn air limau/sunquick tanpa gula. Buat sejuk2 masam.

Mkn buah pinang... Kalau akak cam tu lerrr.... ☺️☺️

Mkn sblum. Waktu tido.. Minum ngan air sunquik kosong

Sis minum ngn air oren . Insyallah tak rasa mual

Mnum dgn air jus2 xde rasa ubat tu😊

Cuba makan bersama air jus buah