bil hospital

Due date pertengahan bln 8 sempat ke klau nk kumpul duit untuk bil hospital? Brpe anggaran untuk bil? Sbb sblum ni sye dan husband ade mslh kewangan yg serius majikan husband sye x byr gaji berbulan ii byk hutang yg tertunggak sprti motor,sewa rumah,dan sebagainye tapi selamat brg baby dh ade berkat sye jualan online skit...sye hrp sgt msih sempat untuk kumpul duit doakan sye dipermudahkan urusan ye..❤️#firstmom #firstbaby #ingintahu

30 Các câu trả lời

bersalin Kita tak mahal pun sis.. tak kisah normal/czer.. tp bil anak la.. kalau msuk nicu ,mcm2 test ambil,x-ray darah.. ank sy seminggu duduk nicu..rasa mcm 200 lebih ..Sbb dia bnyak test buat.. sy czer mcm 100 lebih.. lupa dah.. gitu lebih kurang.. kalau nak standby 500 ok dah.. Kira terlebih cukup standby 500 Tu..kalau takde pape komplikasi antara ibu/anak, 100 lebih tak smpai 200 pun Tu.. mcm sy hospital ampang..

Bill hosp saya baru2 ni utk czer rm136 ini bru bill saya. then anak masuk nicu 12 hri bill anak sepanjang dlm nicu rm115. Bagi sy prepare lebih skit klu xde hlngan lain dlm rm300 bgtu.. Kita xtau apa yg jdi nt smada kita bersalin normal atau tak.. kalau bersalin normal d hosp krjaan dlm rm30 keatas. Yg kita nak prepare lebih tu for just in case klu anak masuk nicu..

1y trước

Ini yg saya nampak dal bill anak lah. Xpe sediakan sja mna2 yg mampu semua utk anak pasti dipermudahkan..

Sy beranak di gov hosp area selangor, czer, induce & warded 4 hari 3 malam kena charge dalam 170 Kalau normal rate lg rendah lah.. tp apa pun 2x beranak czer ni tak pernah lebih rm200 lg lah.. Untuk awak, tak kisah lah awak normal delivery @ tak, yg penting awak & baby selamat okay.. semoga dipermudahkan..

1y trước

trime kasih sis❤️

Bercadang untuk bersalin hospital mana? Kalau fully kerajaan biasanya kalau normal takde pape masalah dalam rm30 je kawan saya cakap. Kalau czer mungkin around rm100 macam tu kot? Kalau terengganu pulak, tak silap untuk anak negeri bersalin free kerajaan bayar. Yang ni kena check balik.

1y trước

Haah hospital shah alam fully gov. Ni yng saya dapat dekat website dorang.

nasihat sy...bersalin di hospital kerajaan sahaja..untuk bersalin normal anggaran rm100++ & manakala untuk Caeser rm250.00 zaman sekarang ujian makmal Dan ultrasound semua CAS rm10..sy br bersalin tahun lepas bersalin normal + ujian makmal + ultrasound,total bil rm110.00

Mcm sy bersalin baru² ni dekat hospital kangar stay satu malam,dlm rm50 lebih jaa sebab bersalin normal. Baby stay dekat NICU 4 hari rm32. Tak sampai rm100. Kalau hospital maybe harga lain². Semoga dipermudahkan segala urusan.

sediakan dlm rm500. utk bersalin normal dan baby sihat,sehari dlm wad bil tak sampai rm40. kalau tiada kenderaan,kena simpan budget lebih sebab setiap hari kena bawa anak cek kuning. sekurang-kurangnya kena pegi 5x cek kuning jika bacaan tak terlalu tinggi

bil hospital saya haritu rm60 bersalin normal, then kena warded 5 hari sbb baby kuning dgn ambil darah bby sbb ada jangkitan kuman rm18. tak sampai rm100 tapi tak pasti kalau lain hospital lain harga. semoga dipermudahkan mommy ❤️

kalo hospital krajaan utk brsalin normal 2 hari 1malam bajet bawah 100.. sbb sy haritu masuk 14/1 kluar 16/1.. bil rm75 jer.. tp kalo brsalin ceaser bajet bwah 200.. sbb kawan sy brsalin ceaser rm156 xsilap sy

5.6.2023 saya bersalin normal dkt hospital sultan abdul hamid sg petani dpt wad kelas 2 , Rm57 stay 1 mlm . Then esok tu keluar wad lusa tu baby je masuk wad semula 1 mlm sb kuning kena charge rm7

1y trước

Dorg yg masukkan