perut jatuh

due date 7/1/2023 , harini perut dh nampak jatuh sangat .. perut kerap mengeras dari malam tdi kadang tu sakit kadang keras je tgk pagi perut dh jatuh.. selalu kalau mcmni bila akan bersalin eh ? atau normal 37minggu 5hari akan rasa mcmni ? #ingintahu #firstmom #pleasehelp #Bersalin

8 Các câu trả lời

sama la due date sy pun 7/1/23 , skrg masih tak ada lagi tanda nak bersalin . mcm mcm dah sy excersice berjalan kesana sini tapi tetap juga tak ada tanda. cuma perut mengeras je lah . berat baby skrg da 3kg lebih . smoga nnti bersalin normal la

2y trước

beze shri je kiteee https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 group hamil 2023

due kita sama 7.1.23.. tp belum ada apa apa tanda lagi.. perut kerap mengeras tapi tak sakit.. sy kena serah diri 2.1.23 sbb doctor tak nak baby overdue.. tak lama je lagi.. semoga dipermudahkan urusan ibu2 semua bersalin nanti amin..

2y trước

i see.. awak hosp mane?. skrg baby berat berapa dah?

Sama due lah, Masa scan 3.1kg 37w 2d haritu.. Takde tanda bersalin lagi, mengeras selalu lepas makan and kalau penat sangat.. Kalau overdue baby pun boleh jadi overweight ke? 🥲

2y trước

sy 37week brat baby 2.7kg... due 3/1, hrp² bulan 1 lah... stkat ni xde tanda² nk bersalin lg, baby dh lme msuk laluan die... stkat ni skit pun area pelvic , klu bring nk psing kiri kanan mmg sakit laaa... tp dh lme skit tu dri pregnant 5bulan lg...

Saya pun perut dh jatuh, EDD 10/1 huhu tapi as long as takde turun tanda nak bersalin takde apa pun sis. In shaa Allah sempat merasa cuti materniti 98hari 😅

2y trước

Saya pun selalu perut mengeras. Selalu cakap ngn baby suruh keluar bulan 1 hahaha taknak bulan 12 musim2 banjir nii 😌

due kita lebih kurang sy 8/1 , dah 2hari rasa kerap ngeras + sakit bahagia bawah perut . btw sy nak no3

2y trước

wahhh ada geng hehe , semoga dipermudahkan urusan bersalin semua !

perut mmg sentiasa keras due date 10hb 1 lum ada tanda2 juaga

boleh consult dgn doc kat klinik swasta dulu if mampu

normal sis