38w4d, baby slow movement

Due date 15/9 ni. Baby baru masuk ke laluan sahaja. Normal ke kalau baby slow je movement nya? Tak berapa nak bergerak active sejak masuk ke 38w ni. Pujuk dok pujuk macam tu. Check jantung baby dekat rumah, alhamdulilah ok ja. Yang lain macam mana ya? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

1 Trả lời

Sy harini dah 38wd, pergerakan baby slow. Baby dah masuk laluan tapi tak turun tanda. 2/3 hari fikir2 pasal movement baby, harini pergi hosp terus kena tahan untuk induce 😆 doct ckp baby dah boleh keluarkan dah takya tunggu lama2. Check bukaan tadi takda tpi baby dah turun bawah. Esok kena induce, semoga dipermudahkan 🥹 kalau rasa tak active baik pergi cepat ke hosp, nurse sy kata risau takut baby terbelit usus atau apa. Kalau nak lega better pergi hosp, kalau ok dorg bgi balik dah 😌

1y trước

Sy baru masuk ward ni tunggu dari jam 2 ptg. Doct suruh induce terus tak fikir apa dah, skrg tgh nervous esok kena induce 😖