sakit kontraksi

Dri petang td smpai skrg asyik rasa sakit kontraksi..rasa ngilu2 sgt kt ari2 time sakit dtg. Baru lps check kt hospital,jln baru 2cm bukak..dia sruh balik dulu..tp lps doktor check jln td,sakit tu jd makin bertambah kuat..knp ya? &Biasanya nk kena brp cm baru diorg akn tahan kita masuk wad ya?tq

2 Các câu trả lời

Slepas doktor cek bukaan sy pun perut sy sakit. Drpd 2 cm harini, esoknya 3 cm. Bila dh 3cm, sy x boleh dh kluar wad. Esoknya cek dh 4 cm dan slpas drpd cek bukaan yg kali pertama tu, darah bercampur lendir kerap keluar juga. Sebenarnya, bila doktor cek laluan tu, ia merangsang proses pembukaan serviks juga. Bila dh 4 cm tu, doktor decide utk induce sbb dah: 1. Keluar darah beserta lendir 2. Ada kontraksi setiap 10 min (based on ctg) tp sy tak rasa sakit 🤔

5y trước

Sy dh slmt mlhirkn 26.12...ikut due 1.1.20..sy ditahan di wad sejak 24.12..

Samela dgn sy. Gi spital sbb dh kuar lendir coklat. Tpi doc suh blik sbb bru 2cm. Pas blik tue mkin bnyk kuar lendir coklat cmpur air. Tpi x rase skit sgt. Xtau laa nk gi spital blik ke x nie