Rahim normal tapi sukar hamil plk..

Dr ckp semua rahim dn ovari normal.. saya selalu sakit payudara dn badan belakang... knpe susah nak hamil.. doa utk saya dpt rezeki .. ##ingintahu #pleasehelp

Rahim normal tapi sukar hamil plk..
10 Các câu trả lời

samalah saya , saya pulak masalah period tak teratur tapi kalau sekali dia keluar memang sakit ya amat sampai takleh nak berjalan risaulah takut kan ada masalah apa2, saya ada bawa ke pakar scan rahim ok takda masalah pikir positif je lah sebab doc cakap saya terlebih gemuk so dia sarankan turun berat badan saya ikut nasihat dia tapi still takleh pregnant juga , saya redha je lah kalau tak dikurniakan rezeki nak bergelar ibu .. lama juga ttc 6tahun ,tahun 2020 baru saya pregnant pastu 2022 anak no 2 huhuu cepat pulak dia melekat alhamdullillah .. suami ok takda apa2 masalah kesihatan juga maybe takda rezeki kami masa tu kan .. puan ajak lah suami pun cek sekali kalau dua2 takda masalah maybe takda rezeki lagi inshaallah , allah akan kurniakan juga suatu hari nanti kalau dua2 takda masalah ..

kalau sis normal maknanya suami sis yg masalah. ada air mani tak semestinya mani tu hidup dan kualiti. baik sis suruh suami sis cek pula. mcm bekas suami saya. 2y menanti zuriat alih² suami yg masalah. dia lepasksn saya. 4tahun kmudian saya kawin baru dapt bunting pelamin. dan setahun skli beranak. now dah anak 4. dulu saya tiap bulan nagis sbb regular piyed n cek dr normal. bila turn husband baru tahu hl sebenar. ape pun semoga ada rezrki utk sis. jgn stress nk anak. sbb bila dah ada anak hidup lgi complicated.

kadang Kita terfikir Bila bertahun tak punya anak mula lah org cakap mandul sya suami pertama ada anak 1 suami ke 2 ni 7 tahun sya tggu sis sampai sya terfikir tak kan mandul samapi biras sya dah punya anak dua dah besar dah Allah dengar doa sya sekarang pregnant 34 mggu dah aktif sanggat rasa nak sedih sampai sya tak kan suami ke 2 ni mandul sis

Kalau dah cek kesuburan laki dan semuanya ok, it's just all abt the timing saje. Waktu subur ovulation tu kena tahu dgn tepat supaya boleh timing dengan suami utk bersama. Lagi tepat gunakan OPK test kit utk tahu waktu ovulation. All d best sis 🙏👍

cube suruh husband pulak pegi check. boleh jadi mslh dkt husband. sperm x kuality ke, air mani xde sperm ke. kalau semua normal, makna nya belum rezeki anak lagi. enjoy je life berdua dulu. nnti dh ade anak time utk berdua dh krg sgt2.

Kdg kne tau waktu subur kita bila. Slalu bila lendir putih egg white keluar dlm 12-24 jam akan ovulasi. Waktu tu kne bersama. Stress pun boleh sbbkn xjd.. moga ada rezeki sis

bukan susah nk hamil tpi belum rezeki. Percaya pada Allah, mungkin Allah nk bgi awk happy2 dulu dgn husband. yg penting jgn putus asa

suami sis mgkin kena byk mkn pisang. org kata pisang bantu sbur kan lelaki

Sis dh pernah try cek hari subur guna opk?

2y trước

Bukan. Kalau sis tahu bila waktu subur senang lah merancang bila waktu bersama. Opk tu tentukan masa subur yg tepat.

pernah try opk xsis