Apakah cabaran terbesar anda dalam mengekalkan diet sihat ketika hamil?

Nêu ý kiến
Alahan terhadap beberapa makanan
Selera makan yang berubah-uabh
Kekangan masa untuk penyediaan makanan sihat
Ketidakpastian dengan makanan yang sesuai
Lain-lain, sila nyatakan di komen

680 nhiều câu trả lời

12 Các câu trả lời

Trimester pertama memang mencabar Sangat bagi saya. jadi, suamilah yang atur makanan saya. masuk trimester kedua, Alhamdulillah, alahan dah kurang, saya dah boleh masak Seperti biasa, jadi start lah nak makan itu ini 😂 jadi kuat makan. paling kuat adalah rasa nak mengunyah je macam kuih², biskut², roti².. sekarang dah Trimester Ketiga, Semakin menjadi Seleranya 😂 suami pulak jenis tak kesah, saya nak makan ape, akan dia usaha dapatkan. dia lagi suka tengok saya makan banyak 🤣 paling saya suka makan adalah Ikan. Dulu x pregnant, xdelah saya suka makan ikan. jadi terbalik dah

spnjng hamil husben sy yg susunkn makanan tuk sy😅sbb spnjng hamil sy xblh msk alahan dgn alami pp type 3 kena byk bedrest..jd husben la tntukan apa yg ok tuk sy mkn...mcmne nutrisi yg sesuai bg ibu hamil

Sy alahan.. Mmg xblh nk mkn lgsg awal2. Cuma blh nestum n susu + buah2 je.. Skrg alhamdulillah blh mkn. Kcuali nsi putih msih ssh utk telan. Klu mkn cnfirm muntah😅

tak suka makan ayam pula tiba2 😂 bau ayam di masak pun rasa luya. kdg ada bau makanan yg kuat pun x suka rasa nak munta je. 😭 teruk sangat alahan kali ini.

trimester 1 berhati-hati dgn pmknan.bnyak research apa yg blh dn apa yg xleh mkn.alahan takda.tp bnyak sakit sndi

Selera makan berubah2 ..hari ni lain besok lain tp buah2han sentiasa ada dlm hidangan

kekangan masa lepastu duduk plk dgn mil 🥹

sy msuk trim 2 , xleh mkn ayam ..mkn je auto muntah

xde selera mkn kdng2 hnya teringin mkn bubur je

Sembelit teruk sampai berdarah macam air