saya mengandung luar nikah ... ade tak cara untuk selesaikan selain dari gugurkan?sbb saya nak jaga

dh 9w and belum bt buku pink saya takut nak pergi ke kk untuk buat scan betul ii ,and bf saya pun xnk kawin jadi saya risau mcm mana nak bagitahu family saya ... sbb dpt tahu pun haritu pergi klinik sbb dua hari badan dh lemab sgt and time tu dh lewat period lebih dari 2 minggu bila check upt di klinik +ve,bila balik dari klinik still buat upt sendiri untuk kali kedua and still +ve sebelum tu saya dh buat upt sendiri 5 hari lepas lewat period tapi -ve jadi saya anggap takde, tapi saya xnk gugurkan kandungan saya,sbb dia tak bersalah ... ade sesiapa tahu ke cara lain yg mudah untuk saya bagitahu family saya#ingintahu #SeriusTanya

4 Các câu trả lời

awak.....jgn takut utk ke kk. awk prg je klinik kk bt buku pink. rsau nnt kndungan awk ada mslh. atau rsau awk ngndung luar rahim. tebal kn je muka awk buka buku pink. dorg xblh marah klau awk xde kad nikah. mlot org kite xblh nk ttup. kalau awk buka buku di klinik swasta dorg akn cas mhal. stiap kali check up pn byaran mhal. sy suggest awk ke kk. Alhamdulillah, awk xnk gugur kn kndungan. jge ank baik2 nnt. psal fmly, awk minta maaf. minta ampun pd Allah. amik mse jgak untk fmly trima smua ni.

6mo trước

terima kasih sis

Alhamdulillah bgs sis terfikir xnk ggur,bg sy bgtau je sis sbb lmbt laun dorang akn tau jgk,mula sis mtk ampun maaf pada Allah dan fmly sis..walau apa2 pun sis tetap ank dorang..tgk jgk situasi masa sis nk bgtau kena sesuai…semoga urusan awk d permudah..amin

6mo trước

amiin .. terima kasih sis sbb bagitahu saya cuma saya takut family tak terima sbb saya baru 19 tahun hurmmm terlalu mudah percaya lelaki,tapi terima kasih atas nasihat sis

mungkin boleh buat buku kat klinik swasta. untuk bagi tahu family, kena sedia segala kemungkinan. akui kesilapan, minta maaf. mungkin perkara ni ambil masa utk mereka digest. semoga di permudah urusan awak. ♥️

apa2 pun buku pink kna buat awk. bdsrkn pglman sekeliling, susah sgt kalau nk branak tnpa buku pink, even swasta pun x akn trima kes bila dh smpai due nti. sy doakan smoga urusan awk dipermudhkan.