GUGUR KE?

DH 2H BLEEDING. XBYK. SMLM DH P HSPTL DH SCAN CEK SMUA DY SRUH BLIK. BLE SCAN DOC KTE XCLEAR SO SRUH DTG BLIK 2W.MLM NI NK TRY SCAN SWASTA. ADE KMUNGKINAN X BBRPE HRI JUST PNDRHN JE TTP XGGUR.. 7WEEK

5 Các câu trả lời

Pengalaman saya, bleeding on off selama 2 minggu lebih, bila scan dekat perut mmg tak nampak apa2 sbb masih kecil 5w. Cuma saya takda rasa sakit or cramp yg melampau, upt pula check hari2 masih positive sampai hari ni. Jadi saya scan dekat klinik yg boleh scan dari bawah/tvs , baru nampak sikit kantung dan rahim. Sementara nak tunggu lagi 2 minggu next scan tu, maybe awak boleh teruskan check upt , kalau masih positive in syaa Allah ada peluang. Lepas seminggu dua kalau dah negative, maksudnya keguguran.

12mo trước

oh yeke kak.. lega sikit bila bce yg ni.. risau btul.. so TD dh scan swasta, bsok KNE REFER hspital plk

ikut pengalaman sebelum week 5-6 ni saya bleeding lepastu saya ke hospital, hospital pun kata tak nampak dan tak clear atau mungkin implantation blood. lepas seminggu bila saya ke swasta dr cakap da threatened miscarriage. so kena bed rest dan makan ubat tahan rahim. tapi saya takde rezeki lepas 3 hari makan kantung mengecil dan gugur. mommy kena bed rest tau.

Biasa klu bleeding/spotting tanpa rasa cramp ada harapan baby boleh survive. klu bleeding berserta dgn cramp tanda² threatend misscarriage. Semoga baby awak baik² je hingga bersalin nnti 🌹

12mo trước

Tak semestinya bleeding tanpa cramp baby boleh survive awak. Saya bleeding tak rasa sakit sikit pun. Gugur juga. Sebab tu jgn ambil mudah bila bleeding. Sakit or tak terus ke hosp/klinik

dh konpem gugur dah.. TP xhbis klua lgi.. doc BG week tuk TRUN DRH sndri. 24hb scan lgi. klu JD ape2x trus p hspital. klu 24hb xklua lgi KNE cuci. rmi kte sakit KNE cuci😭

12mo trước

Salam takziah. Semoga awk sabar hadapi ujian ni. Sy pernah keguguran awal tahun ni. Saya bnykkn bergerak utk bg janin cepat turun. Alhamdulillah complete keluar x perlu dnc

bleeding atau spotting?

12mo trước

kalau tompok coklat mungkin boleh jd implantation. tp klu dah bleeding kena pegi check dekat hospital. sbb sy pun ada spotting last week jd doktor bg sy duphaston. scan pun blm nmpk apa2 lg sbb masi awl. seeloknya pegi ke hospital utk check yaa