Ada tak mommies yg 1st trimister demam? Boleh ke mkn ubat?? Ada ke kesan makan ubat semasa hamil?

Demam semasa hamil

7 Các câu trả lời

sye masa demam 1st trimister dlu mkn panadol yg biasa je. 500g punya. tpi mkn sebijik je. tawakal je masa tu, sbb masa tu xboleh nak pg klinik, tgh kuarantin masa tu. husband positive, sye pulak xboleh nak drive. kalau mommy xde halangan better pegi kk.

2y trước

Thank u for info.. tu la tkut nk mkn suke2 ati

Ge klinik terus sis. Biar doktor tentukan. Saya 1st trimister kena covid. Jd doktor bekalkan ubat demam, selesama dan batuk. Nasihat saya better jumpa doktor. Tak sihat aje pergi klinik terus. Usah risau nurse dan doktor faham situasinya

2y trước

Alhamdulillah semoga dipermudahkan urusannya. Semoga baby dan mamanya sentiasa sihat serta ceria selalu

panadol biasa je yg boleh. tapi untuk kepastian,boleh ke klinik terus sis. dapatkan rawatan dan nasihat dri doctor.

Saya ada makan sebiji masa demam. Tak berani makan banyak. Lepas tu lekat koolfever dan minum air sejuk.

sy boleh d katakn hari2 suhu naik turun, kejap demam kejap sejuk... byk kn minum air sis !!

2y trước

Oo normal gak ek mcm tu.. sbb baca klu demam tu mcm2 yg bleh efek baby.. tu yg seram

Saya demam .. makan panadol biasa…

panadol selamat utk preggy mummy