lepas sahur

dari smlm lagi lepas sahur mesti auto muntah ,kenapa ea?, saya mampu puasa pun spruh hari ja. tapi smlm saya bbuka puasa dgn family yg lain sekali tapi tak makan nasi pun, auto muntah juga. kandungan 12week dah. 😭 .

5 Các câu trả lời

Mungkin masih alahan tu. Takpe asalkan dah cuba bangun sahur dan cuba puasa. Kalau tak boleh tu berbuka je lepas tu take note utk ganti & bayar fidyah. Teruskan cuba, mungkin nanti dah ok boleh la puasa penuh 😊

samalah 12w tp sy terpaksa berbuka sbb gastrik teruk semalam. masa check perut minggu lepas doktor kata kalau tak mampu teruskan puasa boleh berbuka sbb kita kena utamakan baby dulu

Muntah sbb angin tu. Sy pun lepas sahur & buka akan ada angin tolak sampai rasa nk muntah, syukur tak muntah. Kena makan sikit2 kot, kunyah lumat2

Sy yang dah nak masuk 3rd trimester tahan 5 jam jer.. Lepas tu buka sebab tak tahan..

alahan tu