Baby boy 2.41kg

Dari pukul 3 pagi mlm tadi tahan rasa contraction, makin lama makin kuat rasa dia. Pergi klinik pukul 1 cek bukaan dah 5cm. Ya allah terkejut sgt masa tu. Rasa sakit berserta lendir selang dua minit sblom nk gerak pergi klinik ada tompokan coklat. Lepas duduk dalam lr dari pukul 1 sampai pkl 2.30, rasa sakit kerap sangat. Dh pkl 2 lebih mcm tu cek bukaan lagi dah 10cm terus. Masa tu nervous sgt. Sbb x pernah2 beranak. Amik kau sakit dia, Allah je tahu betapa seksa meneran. Dari pkl 2 lebih tu sampai pkl 3.30 mcm tu. Sejam jugak lah bertarung. Alhamdulillah, Allah permudahkan urusan saya harini. Lahir lah baby boy ❤️ #firstbaby

Baby boy 2.41kg
95 Các câu trả lời

Tahniah. Sy dulu pun masa nk beranak takut sgt. Smp boleh tertanya2 mcmana nk meneran. Anak frst. Dtg bukaan 4cm, terus kena tahan. Cek petang msh lg 4cm. Tp bila dr seluk, cord presentation, kna caesar. Terus trfikir....baguslah tak perlu pening kpala mcanama nk meneran dh. Tp lps tu trfikir pula alamak caesar... Potong perut... Aduh seramnya. Siap bgtau doktor. Doctor make sure pengsan kan sy hbs2. Sy ni first time takut. Doc ckp: ape pengsan2? Awak kna stay awake! Ehhh... Doc sy ni penggeli. Ambik kau... Dlm OR tu sy menjerit2 geli kna selar perut. Doc smp ckp awak sakit ke? Sy dh bius x ptut rs sakit. Sy rs geli!!! Doc buat ape tu.... Buatlah cpt sikit. Keluarkan baby... Sy rs lama sgt ni. Doc siap ckp: x prnh aku bedah org bunyi mcm kuda

alhamdulillah.. tahniah sis.. penglmn sis ada lain brbnding yg sy biasa dngr.. org ckp sakit contraction lah yg slalu sakit sbb dah terasa sakit tu yg lebih menyakitkan banding meneran.. tapi sis mungkin masa mnahan contraction paling sabar dan boleh hadap sakit tu.. xsgka bila meneran yg ambil part sakit tu.. apapun wahhh hebat sis.. tahniah lagi! 😍🤗🤗 stay safe ibu dan baby nya..

Wah Dalam sejam jugak ke tunggu baby keluar.. Doktor tak marah ke.. Kalau saya haritu bersalin anak sulung... Doktor marah.. Dia ckp klau saya tak bagi kerjasama nanti baby lemas kat dalam...jadi saya kuatkan semangat.. Rasanya dlm 15minit je kot.. Dah keluar baby.. Syukur Alhamdulillah dpt baby girl🥰.. Apapun selamat berpantang sis☺️

4y trước

🤗🤗💗

Alhamdulillah...tahniah..selamat berpantang...jaga makan n emosi...kalu boleh elakkan tetamu utk minggu pertama n kedua...ibu kena sihat betul2 baru happy terima tetamu

Tahniah sis,selamat berpantang..eh samala jam3 pg td mula contraction..ni bru otw gi hosp..doakan sy d permudahkan urusan bersalin ya mommy2....

4y trước

Aamiin.. semoga dipermudahkan.. Semoga ibu & baby sentiasa diberi kesihatan yg baik & dlm lindunganNya.. Nervous plk smkin hari smkin ramai yg dh melahirkan 😅 Mohon doa semoga urusan saya juga dpermudahkan tggu hari je ni skrng dh 38w2d 🥰😥

Alhamdulillah.. comel bayinya. Sis doakan sy mudah bersalin mcm sis jgk. Dh 3 hari bertapa kt hosp ni sbb overdue 6 hari tp bukaan baru 1cm.

4y trước

Sis kena induce yg mcm mna? Brp lama ambik msa utk jln trbuka? Nervous rasa hri ni nk kna masuk ubt dh

Alhamdulillah, mudahnya urusan bersalin sis. Moga saya pun nanti merasa camtu jugak amin amin ya rabbal amin, doakan saya jugak ya.

Alhamdulillah & tahniah sis. Selamat berpantang. Semoga sis & baby sentiasa sihat & dipermudahkan segala urusan.

Alhamdulillah.. Tahniah... Selamat berpantang... Semoga menjadi ank yg solehah utk ibu bapanya 😍😍😍

alhamdulillah mudahnya urusan sis. doakan saya juga moga² dimudahkan urusan bersalin 5/12/2020 inshaa Allah

4y trước

amin allahumma amin. semoga dipermudahkan