Tolong!!!!

Dari pagi td lagi mual tp xboleh nk muntah. Tangan kebas2. Rasa xlarat sgt2 nk buat apa pun. Jus mamariam dah minum pagi td. Susu kambing rizqi pun dh minum. Apa tips lagi mommies utk hilangkan sikit rasa niii ???

13 Các câu trả lời

Tu normal sis..moment ni hanye kite2 je rase. .jgn mengeluh..mule2 sy pun stress mse anak 1st dlu..tp ade org tegur supaya jgn mcm ni..kene kuat..bnde ni hnye bakal ibu je rse..so cra sy mmg akan mkn buah2..mnum air juice oren atau yg masam2..

5y trước

Sy ni jenis xsuka sgt makanan masam.. Setakat jus oren tu in shaa Allah... Esok nk cuba

Kalau sy mual nak muntah tp susah nak muntah, biasa husband urutkan kt blkg tolak dr bawah ke atas guna minyak peppermint young living, confirm muntah sbb angin. Lepas tu lega sgt alhamdulillah

5y trước

Beli dgn distributor yg sah. Sy pun ada jual. Kalau minyak angin biasa pun boleh.

Mtk husband urutkan tgn..klu xlarat bt apa2 jz baring n rehat..mkn buah pelam ke bg hlg mual..atau buah cranberies yg kering tu..dried cranberies ad jual kt supermarket

Cuba minum jus orange ke. Mkn buah orange ke. Saya dulu camtu gak. Rasa mual tp tak muntah. Nasi apa semua takleh telan. The makan buah je. Semoga dipermudahkan sis 😁

5y trước

Okey kejap lg nk g cari buahan pulak buat stock byk2.. Tq dear 😘

cara sya atasi semua ni ialah..bersabar..sya tau semua ni akan berlalu..jadi keaabaran sajalah yg menguatkan diri sya..skrg horayyyy 15weeks dah hilang morning sicness.

5y trước

kesabaran ya..

Mkn mknn yg sis rse bole hilangkan rse mual tu. Mkn yg manis/masam ke. Sye dlu mkn bnde masam spya rse nk muntah tu hilang. Jdi kn buah kering sbgai kudapan ke.

Cuba makan gula-gula.. tp jangan banyak sgt pulak tau.. hehe.. sy pon nak muntah tp xmuntah pun.. xselesa rasenya.. sy mkn gula2, buah.. lega kejap..

5y trước

Pernah try gula2.. Maybe sbb manis sgt kot tekak xterima. Jenis Masam2 manis2 semua tekak reject 😂 bertabahlah

Pernah dengar.. Mandi pagi tu dengan air suhu sejuk-petua hanis zalikha dan boleh makn buah oren-kawan sy.. Ni apa yg petua sy dapt

5y trước

Maby yg air sejuk tu ada org2 je yg sesuai.. X pe.. Kite As a mom try lah petua apa yg patot..

Dah mindset ..mami kena kuat so baby pon kena kuat 💪😍 . Sabar n trima dgn hati terbuka in Shaa Allah , Allah permudahkan 🤗

5y trước

Harini pagi2 lg dah try minum jus oren.. Alhamdulillah.. Semuanya okey compared tu smlm. 😘

Saya pun sama masa 1st trimester.. Fikir positif.. Baby tgh nk membentuk n membesar.. InsyaAllah sis boleh laluinya dgn sabar

5y trước

Aminn..aminn..aminn..in shaa allah