Appointment buka buku pink

Dah pergi klinik kesihatan utk buat appointment buka buku pink, nurse bgi tarikh yg dh melebihi 12 minggu. Takpe ke? Jgn ada nurse yg membebel pulak time nk buka buku pink tu. Kita dh dtg dari week 9 lagi. Nurse yg bagi tarikh bukan kita yg lambat.

3 Các câu trả lời

saya baru 7w..tapi hari tu call KK, nurse kata booking sekarang..so saya booking on the date day dapat on 9w pregnancy..sebab nurse kata kalau lambat² takut tarikh penuh..nurse kata kalau ada kawan² yg baru then dah check kat swasta cepat² booking sebab tarikh sekarang cepat penuh..saya pun rasa macam fuhh..selamat sempat..lagipun saya first pregnancy..so masih tak tahu sgt..bila dah call KK tu rasa macam ok patut sebarkan kepada bakal mommies yg lain😊

Sbb nti mase buka buku doktor akn scan.. Dan biasanya weeks baby xsme dgn weeks y awk assume skrg.. Usually weeks akn lebih kecil sedikit.. Contoh awk assume 12w,mgkin kalau scan skrg baru 8weeks mcm tu sbb sgt jrg tarikh lmp ni tepat dengan weeks baby y akn di scan..cmtu

Kalau awak nak tanya boleh je. Saya haritu pun dapat date 12weeks++, saya tak perasan masa tu. Bila pergi kk, nurse macam eh awak dah 12weeks dah eh, saya pun cakap jela dia yg bagi date tu. Terus dia bebel sorang dia taktahu la dia terlepas pandang ke apa 😅