Tips hb low

Dah nak masuk 4bulan tetibe hb low apa tips nak naek kan hb blik yea? Risau 10hb jumpa misi blik hb tetap low. Ada yang tau tak ?

17 Các câu trả lời

Macam saya, saya anemia in pregnancy. Tips saya naikkan hb, setiap kali makan ubat yg kk bagi, saya minum dengan air limau kasturi yg saya bancuh sendiri. Pagi saya makan iron tablet 2 biji dengan air limau. 2 jam lepas makan iron tablet baru baru benda lain. Malam, sebelum tidur saya makan zincofer dengan air limau. Jangan sekali2 makan ubat bersama susu atau milo. Tu menghalang penyerapan zat ubat. Kalau nak minum susu, jarakkan paling kurang 2 jam sebelum atau selepas makan ubat kk. Selain tu, saya try semua tips lain macam makan kerang, makan bayam, makan jambu. Tapi apa yg saya nampak, based on observation saya, amalan minum air limau tu yg naikkan hb saya. Alhamdulilah, lepas amalkan tips tu saya longer anemia in pregnancy. Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻

saya start makan tablet vitamin c yg 100mg tu telan skali maltofer start bulan ni then tgk2 hb saya naik cantik saya pun terkejut sbb sblm2 ni hb saya paras2 je😍 cara pemakanan lain saya maintain je cuma berubah bab ambil supplement vitamin c tu so saya rasa mmg tu la pnyebab hb saya naik elok😊 maybe sis boleh try 🤗 #firstpregnancy

kalau sya dlu, sya makan telur separuh masak stiap pagi, hati ayam, dan bayam jga boleh tmbahkan hb tpi kalau tk suka makan, makan jerr telur stngah masak😁

saya amalakn esp,ostematrix and vit c shaklee. alhamdulillah semua atas 11. kalau sis nak try,boleh contact saya. saya ada freegift nak bagi sekali 🤗

makan ubat dgn buah oren sunqist.. atau mkn ubat dgn air limau nipis tanpa gula.. slain tu sis blh mkn delima, hati, bayam..

makan hati ayam/lembu,bayam,buah delima,jambu batu..dan elakkan mnum mnuman berkafein seperti kopi,nescafe dan teh

sy mkan hati lembu dgn pati delima gulsan dlm msa smnggu dr 10.0 naik 11.0

susu HL dan maltofer. alhamdulillah okay sampai misi pon tanya makan apa hb elok

4y trước

susu HL tu apa sis.. 😅 sory tanya

saya minum jus mamariam hb dari first pregnnt smpi skg ok tak da masalah

mkn Maltefor utk naik kn hb.. buah plak Jambu Batu n buah naga..