Ada tak mengandung sebulan selepas gugur tanpa period? Risau juga saya ne.

Dah merancang rehat dulu, tapi last2 test upt mengandung pula.

4 Các câu trả lời

saya.. bulan 2 5week gugur.. Juli positif. 5weekk gugur lg & augst pegi vaksin dose pertama' start lah mual letih sakit hingga demam truk lpas vaksin.. 10hb vaksin 12hb upt positif.. risau sbb tkut hormon balance atau hormon vaksin . sy biar je pastu lpas 2hr mual lg.. upt positif mkin terang gi klinik scan xnampak apa.. tp rahim dh mcm org mngndung.. pstu sruh dtng 2-3minggu lg . 2minggu strus nya sy dtng sblm dose ke dua . scan 5.6day dah nampak kantung dan jantung baby.. doc sruh trus kan vaksin.. smpai ke ppv kena tolak sbb resiko tinggi.. now dah nak msuk 8week sy doa kan smua cpt dpt rezeki dn doa kan sy smoga lancar sihat smpai persalinan nnti 🥰

3y trước

wahhh tq sharing sis...

Saya gugur bln 4 tahun ni masa awal kandungan, follow up dgn doktor tnye kenapa period lambat and doctor kata normal sbb hormon bru nk stabil balik. Mmg akn lmbt period smpai dan kdg2 upt masih tnjuk positif klo cek dlm masa terdekat. rupanya rezeki Allah nak bg pregnant terus dan skrg dah 21 weeks ☺️. Dpt tw pon sbb bdn tlampau sakit dan lesu g klinik nk cek samada punca sbb bru gugur ke mcm mne.

3y trước

Alhamdulillah xperlu mkn ubt kuatkn rahim. Baby pon masa cek dah ada heartbeat, xde pendarahan or spoting mcm masa first baby yg gugur. Cme kali ni sye jaga mkn sikit xmkn benda yg bukan2 sgt. Sye elakkn mknan yg tajam, kerabu mangga ke somtam sye stop kejap, air gas, air kelapa, jajan. Lpas tw pregnant terus morning sickness agk teruk, boleh mkn bubur kosong n bykkn mkn buah2 jek.. masuk 2nd tri semua mknan balun dah 😂 klo xde kperluan utk amik ubt kuatkn rahim doktor xbg, unless ada tanda2 mcm bleeding ke. Sye 1st scan heartbeat dekat klinik swasta baby dah kuat, baby pon dah nmpk mcm kacang dlm kantung.. then bru sye kol kk buat appointment utk bkk buku pink

Ada, tak sampai sebulan. It's okay. Rezeki. Tak tahu bila dtg lagi rezeki mcmni.

3y trước

Sama-sama. Saya tunggu 2thn baru mengandung yg sulung skrg.

sama sis skrg tgh tunggu darah gugur turun sndiri

3y trước

insyaallah