Dah masuk minggu 16. Alahan hilang, dah boleh makan & masak di dapur. Tp rasa gelisah pula fikir bab

Dah masuk 16 Minggu. Alahan hilang, dah boleh makan & masuk dapur. Tapi gelisah pula duk fikir baby ok ke tak. Mungkin sebab dah hilang alahan kot, tak tau baby sihat ke tak kat dalam. Normal ke perasaan mcm ni? #firstmom #rasalaintakdaalahan😄

11 Các câu trả lời

Sy pun mcm tu skrg da 16 weeks.. 15 weeks alahan semua hilang then selera ok da.. siap blh msk yg sy craving lg.. tp sy pun sllu fkr bgt, bby sihat tak kat dalam… sy selalu ada perasaan risau.. kena lagi husband sy bekerja jauh d negara org… lg sy selalu overthinking…

7mo trước

Pasti sis.. kita saling mendoakan.. spya bby and mmy sihat selalu 😘

normal awak, as long as perkembangan baby baik baik sahaja dan takde apa apa masalah. alahan kebiasaannya beransur pulih, tapi ada yang berpanjangan dan ada juga yang takde alahan langsung semasa pregnant. no worries, just enjoy your pregnancy journey 😊

7mo trước

Thank You sis🥰

normal je awak. lg2 kalau belum rasa baby gerak. nanti kalau dah boleh rasa baby gerak2 dlm perut tu, tak risau dah. teruskan je mkn n minum yg berkhasiat mcm biasa. n tunggu smpai detail scan utk tahu perkembangan baby. insyallah semua baik2.

saya yg takde alahan lgsung dri awal kehamilan ni mcm mana pulak sis 😂 lagii risauu perut pulak kempis je tp bila scan baby aktif je 🥹🥹 before this stiap mggu scan, ni dh dua minggu esok bru nk scan balik huhuk

normal sis saya pon 16 nak masuk 17 weeks selalu overthinkimg risau baby ada apa2 sampai nak scan dokter tapi cek baby ok saja tapi normal lah kita risau takut ada apa2 terjadi dalam

sama mcm saya..sy nk masuk 12weeks tiba2 alahan berkurang..punya lah risau.. lepas tu scan tgk2 baby dh boleh lambai2 tngan..xpadan kecik lg.. kita punya risau ingt kan aoa 🤣

Sis sya skrg tgh alahan 9wk muntah je pg lepas mkn pun sama susu ibu xminum pun sis buat apa ye.. masak bolh.. mkanan kita masak xnk mkn

Sma la sis risau kan fikir si kecik dlm perut ni. Sy 15w dh hilang mual dh, bila scan baby kemain aktif😂skrg 16w msh jugak rsa risau haha

7mo trước

Sama sis !Hehehe..Sy doakan sis & baby baik2 saja. Doakan sy juga tau🫶

sy pun 16w dh risau. ok ke tk kndungn ni.. kdg rsa cuit2 dri dlm kdg xrsa.. adeii ad plak anxiety,lg kuat duk risau...

7mo trước

Kan sis, saya sampai cuit2 perut. Tak rasa lagi pergerakan, nak cuit2 pun tak guna🤣. Sy pun memang akan rasa risau baby ok ke tak kat dalam. Sy doakan sis dan baby sihat2 saja. Doakan sy juga tau❤️

kalau rindu baby, bawak pi scan hehe