Nak tanya. Dah buntu. Kesian dekat baby.

Dah buntuuu. Momy momy semua tolong share ubat sapu apa yang sesuai utk newborn kulit kering. Sebelum kering dia naik ruam, lepas elok ruam nipis dia terus kering camtu. Any suggestion momy momy. Please share. Thankyouuu 🤧🤧

Nak tanya. Dah buntu. Kesian dekat baby.
110 Các câu trả lời

kalau boleh pergi jumpa doktor kulit.. jgn pergi kk ke hospital ke.. sbb anak sy lepas dua tahun kena eczema, jumpa pakar doktor kulit elok terus.. sbb kalau g kk bukan kepakaran diorang.. mmg kk bg pelembab dgn krim krim jelah..

anak sy dlu pn teruk MCM ni SIS..bwk ke doktor xde ubat sbb baru 17hari lahir.. pastu kakak sy ade pengalaman MCM ni jgk die belikan sy losyen susu unta ni ..Alhamdulilah Lps 2/3 Hari semakin elok dan cantik kulit nye

lepas mandi letak sudocrem dulu. sudah kering ruam nya. baru letak snowhite.. Dan paling penting ibu jaga pemakanan, jgn makan yg panas2. halia KC kurang, bnyk minum air suam.. masakan berminyak kurang kan makan dulu.

Kena keluar duit sikit nak cari sabun2 atau krim sapu yang sesuai untuk baby..kalau satu produk tu tak sesuai kena tukar yang lain pula..atau pun faktor cuaca panas dan berdebu pun boleh jadi ruam tak kurang2

anak saya first lahir pernah jadi macam ni jugak, tanya doctor katanya ruam susu cuma cuci dengan air suam je. Pastu saya guna lotion snowwhitee viral lotion tu Alhamdulillah 2 3 hari dah hilang semua ruam tu

Puan dh jmpa doc ke? Ank sy pn pnh naik ruam merah kcik2 tp tak teruk macam ni..sabun mndi dia sy tukar cetaphil baby calendula, lotion saya guna aveeno eczema therapy mmg dh xnaik ruam…

2y trước

Betul. Baby Saya dulu mcm ni sampai lah umur setahun. Isi cream beli kat kedai cina je sekrang umur dah setahun 2 bulan terus hilang. Baby yg ada elergic mmg mcm ni jaga kebersihan persekitran dan elak kucing, alert juga Semua jenis susu Kalau susu badan InsyaAllah okay. besar Nanti dia akan hilang.

Klu nak try bahan mudah blh juga. Sy guna tepung ubi buat bedak. Letak air sikit buat mcm bedak sejuk tu. Skjp je dah kering. Baby sy dlu ruam dkt punggung sbb pampers letak tepung ubi terus hilang

boleh try lotion jenama skinpro. moisture dan boleh hilangkan ruam. kalau masih tak ok, pergi klinik nanti dia bagi satu cream tiub warna purple tu paling berkesan tapi guna atas nasihat doktor.

Beli losyen jenama SNOW WHITE dkt shopee or lazada sis .. anak sy pki tu .. alhamdulillah kjp reda kulit dy .. ade 2 warne .. amik yg warne merah jambu cair .. tok baby 👍🏻👍🏻👍🏻

try Guna Snowhite Sis..Anak sya Dlu pon bgini tpi smnjak Guna Snowhite Alhamdulillah skrg dah oke

2y trước

anak sy dlu pun mcm ni kt celah2 pelipat sampai keluar air mcm nanah.. truk sgt.. guna cetaphil, sebamed smua xjd.. buh losyen snowhitee alhamdulillah hilang trus licin kulit.. skrg ank dh 3 thn ..masih guna snowhitee treatment..