3bulan

Dah boleh ke 3 bulan minum air kelapa?

20 Các câu trả lời

Depend on ketahanan badan sis. Macam saya, bila dah 30 weeks ke atas baru saya minum. Ada org, mmg minum dari awal pregnancy. Saya pernah terbaca di Internet yg air kelapa ni boleh memicu contraction.. Dan contraction ni pula bahaya untuk early pregnancy. Tu yg saya takut nak minum air kelapa awal2 mengandung.

Boleh... Tapi bgntung pada body jugak kot sbb saya baca some mommy takleh minum air kelapa Di awl pregnancy sampai 7month. Tapi saya syukur alhamdulillah, dari awl minum air kelapa sampai 6 month ni takde apa2.. allahu.. cer try sikit dulu ye sis...

Ade ckp boleh, ade ckp x boleh.. kalau takut tp nk jugak. Minum sikit je buat basah tekak wat syarat.. Huhuhu utk wat ilang kempunan. Nnti. X dpt risau termimpi mimpi

kalau saya masa kandungan 2 bulan dah mnum air kelapa.. tapi time tu xtau lagi yg saya pregnant.. alhamdullilah xde pape.. bole mnum tapi jngan slalu mnum..

SY dari 2 bln dh minum air kelape. Xthu lh ngadung yg nie laen skit.. kalu boleh nk hari² air kelape..😊😊

mcm plik jee.. air klapa je pn.. xkn xleh mnm.. sy dri awal lgi mnum.. air klpa ade asid ke sapa xleh mnum..

Better jgn dulu sis. Bahaya sbb xtau rahim awak kuat ke x. Digalakkan minum bila kandungan dh 7bln ke atas

Baru lgi tu.. Tggu la 5bulan ke atas.. Lagi baik 7bulan ke atas.. Xsemua bdn boleh terima awal

Sy pregnant stat megandung dh minum mmy yg srh bap mom pun gitu

Ok tq semua for information...sy taktahu sbb ank sulong