pregnant

d awal kehamilan sy ank ke3 ni mmg agak teruk..sy mengalami batuk yg teruk,muntah,& tiada selera makn. puas sy berfkr nk mkn apa tp tiada apa yg wt sy rasa nk mkn. mcm mn nk atasi mslh sy ni.?

8 Các câu trả lời

Sy pn... Xde nafsu lngsung nk mkn.. Tgok video mkn pn msh xnk mkn..lg rse nk muntah adelah.. Last² sy mkn masam².. Ilng sket rse xselere tu..sy mkn cpt².. Lju².. Tp mkn mknn yg kering..xnk bkuah..sbb geli kt mknn tu lain mcm perasaan nyer.. Sis try mkn nasi putuh dgn ayam gorg dn smbal aym penyek @ smbl tomato...

Sama!! Ank ketiga jgk..struggle btol kali ni..dgn myusu ank lg.. Kdg2 rs kering sgt susu sbb minum air pon sgt kurang sbb sume yg masuk kat mulot bt u-turn laju2😓 batuk pon da 2mgu..xtau nk bt ape..just doa n sabar jelaa

mkn nasik dgn sup ke..sy dlu x lalu jd mkn cmtu br ok skit.. order sup daging laju je mkn..buah2an..roti ke..cuba la..jgn x makan lgsg sian baby nnt..

Saya pun sama preggy awal trimester. Alahan teruk. Tapi tak skip susu, kismis & crackers. Amik roti&madu juga

normal tu sis.. nnt msk 2nd trimester in sha Allah hlg la..

try makan buah.. insyaallah selera tu akan kembali pulih

Normal tu..t lama² hilang

Normal