Makanan ibu hamil

cuba sister2 share apa makanan trimester pertama yang buat anda selera? saya takda selera langsung, tengok makanan sedap2 pun tak rasa nak makan . mana tau kot boleh buat tambah idea bagi ada selera makan 😬 #pregnancy 7weeks

2 Các câu trả lời

saya since week 6 ni langsung xde selera makan, tgok semua makanan rasa loya & mual. lagi² ayam, xleh bau or makan.. loya dia ya ampun!.. nak amik mood utk mkn tu mmg takde la.. sampai termenung setengan jam nak abis kan 1 roti jagung gardenia.. before pregnant saya lah balik selera nk mkn itu ini.. now langsung takde selera.. saya try makan buah tapi tak semua buah boleh terima.. mkn buah pun mual.. sy try minum jus limau, minum sikit².. saya mkn minum sbb fkir babyp perlukan zat je.. kalau fikir diri sendiri memang tak lalu nak makan or minum...

saya mcm ni jugak sis ..tpi kne pkse mkn