vacsin batuk kokol diberikan seawal 5 bulan then bila baby batuk sampai berkahak takde ubat mcm mne?

4 Các câu trả lời

pnyebab batuk kokol & batuk bkahak tu beza.. batuk kokol sbb bakteria bordetella pertusis.. batuk bkahak bley jd bakteria lain/virus.. sbb tu walaupun da cucuk vaksin, masih bley dpt batuk bkahak..

Seeloknya ajukan soalan ni pada yang pakar ya. Nanti checkup baby boleh tanya doktor. 😊 Takut dapat salah info daripada ibu2 dalam TAP ni.

1y trước

setuju.

kalau berkahak boleh buat teknik cupping belakang baby, nanti kahak keluar melalui najis.

Jumpa dr balik