BSP dan air masak

confuse ada yang cakap boleh minum air masak ada yg kata tak boleh minum air masak waktu kita dah start berpuasa mula pukul 10 malam tu .... boleh ke tak ye sebenarnya ... esok saya second time bsp, masa first aritu saya tak minum air masak langsung tapi hausnya ma shaa Allah 😅#firstbaby #seriusnanya

8 Các câu trả lời

yang saya faham boleh je minum air masak, kosong , takde gula. sebab bsp tu dipengaruhi oleh gula. sama macam test mgtt . minum air kosong macam biasa kalau haus . nak lebih keyakinan dan jawapan yang tepat, bertanyalah dengan doktor sis ..

Saya ada jugak tanya kawan kawan, orang yang pernah pregnant. Depa kata boleh minum air masak. Saya minum je. Haus sangat takleh tahan 😅

3y trước

Huhu. Saya banyak makan epal hijau + minum air masak. Tadi buat bsp pagi pagi 3.8 je. Dah risau takut kurang gula pulak 😅

Minum aja, saya bangun dari tido sebelum g bsp lagi sejam ke Stgah jam sy minum aja air masak buat hilang dahaga.

Air masak boleh ja minum sebab dia takdak gula cuma mkn ja xboleh

3y trước

Air masak minum la bnyk mana pon gula kita takkan naik

Sy pon xminum air masak jugak. bila Haus Kita mudah nk telan air gula tu

3y trước

ni bukan untuk air gula sis ... ni untuk bsp yg 4x kena amek bacaan gula tu

spatutnya xbole..klu nk minum pun sikit ja..risau pengaruhi bacaan bsp

3y trước

huhu tak apa la tahan la haus kejap ye

sbnarny x bole sis, bile haus mnum sikit je

Nurse tmpt sy cakap xboleh.. nanti bsp tak tepat

3y trước

nanti nak double confirm tanya 😆