Baby kerap berjaga malam

Camner ye ibu2? Baby sy da 2 bulan, suka sgt berjaga malam. Camner ye ibu latih utk tdo malam, berjaga siang? #pleasehelp #seriusnanya #firstbaby #firstmom #ingintahu

2 Các câu trả lời

Seawal jam 6/7 pm, saya dh gelapkan bilik. Nak pasang lampu pun yg warna oren malap. Pastikan kita dh makan malam, solat, baru tenang nak tidurkan anak. Bagi anak kenyang, dah mandi, pakaian yg sesuai, bedung, suasana bilik yg nyaman, buka white noise (saya guna bacaan al Quran) urut badan, peek a boo , baca doa tidur. Jadikan ia rutin.