Nafas bayi

Bunda2 mau tanya dong, klu bayi umur 2 bulan nafasx grok2 tp tdk flu itu diobatin bagaimana ya?? Kasian klu malam hidungx tersumbat smpai merah mukax klu mau bernafas

1 Trả lời

nafas bunyi grok2 itu wajar bun karna bayi lg belajar bernafas dn blm sempurna pernafasannya . tp kalau di rasa ada sesuatu yg nyumbat dihidungnya coba sedot pakai penyedot ingus , rutin berjemur pagi hari dan olesin cessa didada biar lega nafasnya .

9mo trước

Klu susah nafas + grok2 itu bahaya ngk bun?