bedong bayi

Bun maaf mau nnya, apa bermasalah bagi kaki bayi kalo bayi ngak di bedong, soalnya anak saya kalo di bedong suka tiba2 nangis keterusan ngak mau diem, tapi kalo di lepas bedongnya malah diem anteng bun, tidur juga nyenyak, mertua sllu bilang kalo ngak di bedong kakinya bakal bengkok, suami juga ngikut apa kata ibunya, kalo ngak di bedong bakal bengkok kaki nya

2 Các câu trả lời

Tidak bu, bedong fungsinya hanya menghangatkan. Kalau bayi tdk betah berarti kemungkinan dia kepanasan. Kalaupun mau bedong, kaki bayi TIDAK boleh diluruskan paksa saat dibedong krn justru akan mengganggu pertumbuhan tulangnya. Jd hanya dibedong longgar dan kaki bayi masih bebas nekuk/bergerak. Semoga membantu.

5y trước

Trimakasih bun🙏

Dedenya ga nyaman bun dibedong,,,

5y trước

Iya bun, kalo di bedong ngak lama nnti angkat2 kepala, trus kalo tidur suka tiba2 jerit2 langsung keterusan nangis, giliran bedong di lepas langsung nyenyak tidurnya